В социалната сфера е много важна приемствеността и всички трябва

...
В социалната сфера е много важна приемствеността и всички трябва
Коментари Харесай

Министър Ивайло Иванов: В социалната сфера всички трябва да работим заедно, защото се грижим за най-уязвимите в обществото

„ В обществената сфера е доста значима приемствеността и всички би трябвало да работим дружно, тъй като се грижим за най-уязвимите групи от обществото. Структурите на Министерството са ми добре познати, защото част от тях съм управлявал, а за други съм отговарял като заместник-министър “.

Това сподели министърът на труда и обществената политика при приемането на поста от доктор и ѝ благодари за положителната работа през годините.

Той акцентира, че няма риск за идното нарастване на пенсиите от 1 юли 2024 година поради препоръчаните великденски добавки, тъй като средствата за него за заложени във към този момент признатия бюджет на Държавното публично обезпечаване. Министър Иванов добави, че финансовата непоклатимост на системата на Националния застрахователен институт (НОИ), която разпределя към 24 милиарда лева, не може да бъде застрашена от изплащането на великденските добавки, които ще са на стойност от 40 – 50 млн. лева. 

В изявлението си той благодари на предшественичката си доктор Шалапатова, която посочи провокациите на пазара на труда и триумфите на Агенцията по заетостта (АЗ) в превъзмогването им. Тя акцентира положителната работа на ведомството в процеса по затварянето на последните останали домове за медико-социални грижи за деца в България и реновирането на тези за възрастни хора. Д-р изрази убеденост в оправянето с провокациите в обществената сфера на новия екип на Министерството на труда и обществената политика и пожела триумф на министър Ивайло Иванов, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР