В софийските бензиностанции цента на дизела е 2,59 лв. /литър,

...
В софийските бензиностанции цента на дизела е 2,59 лв. /литър,
Коментари Харесай

Столичани пътуват по-скъпо до морето, някои предпочитат самолет

В софийските бензиностанции цента на дизела е 2,59 лева /литър, на бензина – 2,68 лева./литър, а на газта - 0,97 лева./ литър. Екип на БГНЕС реши да попита столичани каква сума ще им е нужна, с цел да се разхладят в топлите летни дни и да посетят морето.


Александър Жеков показа за БГНЕС, че през 2022 година е ходил до морето с 200 лева гориво, а в този момент с 400 лева „ Аз съм на дизел и тази година зареждам горивото на автомобила си за 400 лева Нямам концепция на какво се дължат тези цени ”, счита още той.

Диляна сподели, че към този момент е направила първото си море и вижда повишаване в цените. „ Вече вървях на море, тази седмица още веднъж отпътувам. Увеличение в цените на горивата въпреки всичко има, пътувах за към 350 лева до морето тази година, а през предходната стигах за 250 лева ”, разяснява още тя.

Все отново имаше и жители, които регистрираха по-ниските цени на горивата тази година по отношение на миналата.

Боби съобщи за БГНЕС, че към този момент е ходил до морето и не счита, че е доста по – скъпо по отношение на 2022 година „ Целият ми контейнер беше за 120 – 130 лева, имах гориво и там да си карам с него, тъй че сигурно ми е стигнал един контейнер, а съм имал и повече, само че зависи и каква кола карате. Аз съм със фамилно комби, което не харчи доста, тъй че всичко е преценено. Ако сте с по- мощна кола, ще плащате и повече бензин ”, посочи още той, след което разясни, че предходната година цените за гориво са били по – увеличени, в този момент към този момент не са чак такива.

Според Калинка пък до нашето море се пътува по – скъпо в сравнение с до Гърция и даже избира да пътува със аероплан. „ Предпочитам да пътувам със аероплан, тъй като в случай че си направиш резервацията и запазиш билета си по – овреме излиза доста по – на ниска цена ”, счита още тя, след което показа, че към този момент е пътувала до морето със аероплан и тази седмица още веднъж ще замине с него.

Джемал пък съобщи за БГНЕС, че последният път като е отишъл да зарежда автомобила си е забелязал покачване в цените, само че е зает с работата си и няма планувана отмора най-малко към този момент. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР