В Софийски градски съд на 1 март продължава процесът за

...
В Софийски градски съд на 1 март продължава процесът за
Коментари Харесай

Съдебният процес за Пловдивския панаир продължава

В Софийски градски съд на 1 март продължава процесът за Пловдивския панаир.

Министерството на стопанската система и промишлеността желае да си възвърне 29% от акциите на панаира, които сега са в Община Варна. Пакетът е възложен безплатно от страната преди години.

Пловдивският панаир е петият максимален панаир като повърхност в Европа, който е близо три пъти по-голям от панаира в Хамбург и два пъти по-голям по повърхност от тези в Атина и във Виена.

Ако собствеността му бъде изцяло върната, страната в лицето на Министерство на стопанска система и промишлеността и сегашния министър Богдан Богданов възнамеряват да възвърнат славата му на интернационално събитие, което да се провежда годишно. Според плановете Пловдивският панаир би могъл да генерира спомагателни доходи в хазната, които да доближават евентуално към българския бизнес и жители посредством погашение на дял.

Икономическият министър разпореди цялостен юридически разбор по проблема с Пловдивския панаир при започване на юни предходната година. По-късно, със свое решение, Министерският съвет му разпореди да извърши всички вероятни дейности в отбрана на държавния интерес. В средата на юли 2023 година беше предявен иск за признание на собствеността на страната върху акциите.

В средата на август 2023 година, вследствие на заведеното от министър Богданов дело пред Софийския градски съд и на предявените две особени претенции, Апелативният съд – Пловдив удостовери прекъсването на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от община Варна към " Пълдин туринвест " АД. Съдът удостовери определението на Окръжния съд – Пловдив, който спря охранителното регистърно произвеждане за регистриране на увеличението на капитала на " Пълдин туринвест " АД посредством непаричната вноска на Община Варна – 16 314 400 поименни акции до привършване с влезнало в действие правосъдно решение на производството. Това значи, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното сдружение " Пълдин туринвест " АД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР