В Софийската градска прокуратура има образувано разследване във връзка с

...
В Софийската градска прокуратура има образувано разследване във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата се задейства за опита да бъде подкупен шефът на БАБХ

В Софийската градска прокуратура има формирано следствие по отношение на изказванията, че някогашният шеф на организацията за сигурност на храните (БАБХ) проф. Пламен Моллов е дал на сегашния й началник проф. Христо Даскалов директория, за която в началото казвал, че е цялостна с документи, а тя се оказала цялостна с пари. Това сподели пред " Сега " говорителката на СГП и зам.-градски прокурор Десислава Петрова. От думите й стана ясно, че се проверява подкупване на длъжностно лице. Делото е формирано по постъпили в прокуратурата материали. Петрова уточни още, че и сега се правят дейности по следствието. 

през последните дни. Около месец откакто стана ясно, че актуалният началник на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов е получил предложение за подкуп заради дейността на фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", в края на предходната седмица изтече аудиозапис на разговора, в който му се предлага подкупа. " Сега " получи от неизвестен адресант имейл със запис, съпроводен от стенограма на наличието му, като в писмото се твърди, че е направен " несполучлив опит на мафията да подкупи изпълнителния шеф на БАБХ, с цел да " не се меси по контрола на границата ".

Пред Би Ти Ви и Нова тв през почивните дни проф. Даскалов описа, че в досието имало повече от 100 хиляди лева, макар че не е съумял да ги преброи. ``Хванах досието единствено с дребния си пръст и споделих, че не върша такива работи, аз съм възрастен човек, няма по какъв начин до момента да съм я карал по честния метод и в този момент да го трансформира и да ставам за срам и порицание``, сподели Даскалов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР