В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно производство след

...
В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно производство след
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Руди Гела за заплаха към депутата от ИТН Христинка Иванова

В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно произвеждане след сигнал за опасност, отправена от министър, който понастоящем е депутат, научи „ Флагман “. За случая стана ясно на съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК) на 20 декември, оповестява „ Флагман “.

Тогава бе докладвано писмо от следовател в Следствения отдел на СГП, с което се изисква информация кога са оповестени за депутати Христинка Иванова – в 47-ото Народно заседание, и Радостин Василев – в актуалното 48-о Народно заседание. Данните били нужни във връзка с разследване.



Депутати от „ ИТН “ (ИТН), измежду които Христинка Иванова, пуснаха запис с гласа на Радостин Василев-тогавашен министър на спорта, който се отдели от партията на Слави Трифонов. От него стана ясно, че Иванова в началото е дала обещание да се отдели от парламентарната група на „ ИТН “, само че по-късно си е трансформирала решението. В записания телефонен диалог се чува по какъв начин Радостин Василев се пробва да я склони въпреки всичко да премине в групата на отцепниците. След като Иванова отхвърля, Василев й заръчва да си подаде оставката като народен представител и й декларира, че ще й прати хора, които да й оказват помощ да си попълни молбата. Това бе изтълкувано като опасност от представителите на Има Такъв Народ и бе оповестено, че ще бъде сезирана прокуратурата.

По информация на „ Флагман “ сигнал в действителност е бил подаден, а към този момент е формирано и досъдебно произвеждане. По предписание прокуратурата би следвало да започва такова произвеждане, когато има задоволително данни за осъществено закононарушение.

Говорителят на СГП сподели пред „ Флагман “ единствено, че наблюдаващият прокурор ще реши дали и по кое време ще даде информация по случая, само че на този стадий такава ни бе отказана.

Тънкият миг е, че Радостин Василев понастоящем е народен представител от „ Продължаваме промяната “ (ПП) и е с имунитет. Ако прокурор пожелае да му повдигне обвиняване, би трябвало да изиска отбраната му да падне, което става с решение на Народното събрание или на самия народен представител.

До дни президентът Румен Радев ще разтури 48-ото Народно заседание, откакто то не съумя да излъчи държавно управление, и ще свика изключителни парламентарни избори. Тогава имунитетът на Радостин Василев ще падне.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР