В Софийска апелативна прокуратура са постъпили материали по преписка, образувана

...
В Софийска апелативна прокуратура са постъпили материали по преписка, образувана
Коментари Харесай

Прокуратурата отново разследва нарушения при строителството на “Турски поток“

В Софийска апелативна прокуратура са постъпили материали по кореспонденция, формирана по сигнал за престъпления от длъжностни лица във връзка със градежа на газопровода „ Турски поток “ на територията на Република Българияза реализиране на инспекция за правомерност, оповестиха от държавното обвиняване.

Надзорната прокуратура е направила длъжностен надзор на прокурорския акт на Софийска градска прокуратура за отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

Припомняме, че 375,88 милиона лв. са приходите от газопровода „ Балкански/Турски поток “ през 2022 година Общите условно разпределени оперативни и финансови разноски за интервала са на стойност 113,95 млн. лева Оперативната облага, осъществена от „ Булгартрансгаз “ от плана за 2022 г, е в размер на 261,93 млн. лева

Оперативната облага от работата на газопровода „ Балкански/Турски поток “ през 2021 година е в размер на 83,57 млн. лева

„ Булгартрансгаз “ е построил и експлоатира разширението на „ Турски поток “, който е част от концепцията за европейски газоразпределителен център „ Балкан “.

Приходите, които сдружението осъществя от плановете за уголемение на газопреносната мрежа на страната, са в следствие както на подписаните обвързващи контракти за запазване на потенциал за интервал от 20 година от извършената според общоевропейската законова рамка процедура Орen Season, по този начин и от предлаган свободен потенциал на междусистемните точки. Изградената инфраструктура има потребен живот от над 35 години и ще бъде употребена и след приключване на периода на подписаните обвързващи контракти.

„ Турски поток “ свързва Русия с европейския бряг на Турция по дъното на Черно море. Той се състои от две тръби всяка с потенциал по 15,75 милиарда куб.м. Първата тръба доставя непосредствено „ синьо гориво “ на Турция, а втората е предопределена за страните от Европа и Западните Балкани. В Европа тя влиза на българска територия, от кое място пътят на газа отива в Сърбия и Унгария. Българската част от газопровода е известна също по този начин като „ Балкански поток “.

От края на април 2022 година България към този момент не внася газ непосредствено от Русия поради комплицираната обстановка обвързвана с войната на Кремъл против Украйна. Въпреки това преносът на съветски газ през нашата страна по „ Турски/Балкански поток “ продължи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР