В София тръгва и последната довеждаща до метрото линия -

...
В София тръгва и последната довеждаща до метрото линия -
Коментари Харесай

В София тръгна и последната довеждаща до метрото линия - 805

В София потегля и последната довеждаща до метрото линия - 805. Тя ще прави връзка сред ж.к. Студентски град, кв. " Малинова котловина ", кв. " Витоша " и метростанция " Витоша " в кв. Хладилника.

Електробусчетата се движат на интервал  от 12/13 минути и за в този момент ще работят единствено в делничните дни от 5:50 ч до 22:45 часа. Колите са нископодови и климатизирани 6-метрови " Карсан ",  с опция да транспортират до 22 души.
Както при останалите четири довеждащи линии (801, 802, 803 и 804)  и тук електрическите минибусове ще стопират по част от главните спирки на градския превоз, с което ще основават комфортни връзки за прехвърляне.
Освен на съществени спирки, те ще стопират и на 18 допълнителни  точки за слизане/качване на пасажери по 2 метода:
- чрез  особено създаденото приложение BUSINN,
- посредством индикация на водача ( помахване с ръка на спирката /натискане на стоп бутон в транспортното средство).

Посредством  мобилното приложение, ще се предлага най-удобната точка за качване/слизане. Приложението ще демонстрира къде се намира бусчето по маршрута си  и ще дава информация за времето на  идване до съответна декларирана точка. BUSINN към този момент работи за останалите четири линии, а за тази ще стартира работа идната седмица седмица, защото има потребност от  тестване в действителни условия по линията, заяви зам.-кметът Дончо Барбалов.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР