В София се намира основната инженерна база на компаниятаВ новия

...
В София се намира основната инженерна база на компаниятаВ новия
Коментари Харесай

Fadata с нов офис у нас, планира разрастване на развойния екип

В София се намира главната инженерна база на компанията

В новия офис на Fadata в София с обща повърхност от 2200 кв.м. ще работят 180 чиновници на компанията

Fadata Group, разработчик на програмен продукт за застрахователни компании, мести българското си посланичество в напълно нова бизнес постройка, като последваща стъпка в развиването и разширението на екипите си у нас.

С обща повърхност от 2200 кв.м., новият дом на Fadata се намира в една от разрастващите се бизнес местоположения в София, в постройката M Plaza, където на три етажа ще се разположат близо 180 чиновници на компанията.

„ Това беше от дълго време планувана стъпка в развиването на компанията в България. Офисът ни тук е нашата съществена инженерна база, а също по този начин тук е фокусирана огромна част от потребителско ни обслужване и поддръжка. Тук е сърцето на компанията “, показа Джон Макдоналд, изпълнителен шеф на Fadata.

Той чака компанията да резервира темповете си на напредък и да усили още повече своя екип в София. „ Нашата цел е в идващите години Fadata да стане един от водещите играчи на този пазар [софтуерните решения за застрахователни компании] “, съобщи Джон Макдоналд.

В допълнение към работните площи, офисът разполага с пространства за отдих на чиновниците

Fadata Group оказва помощ на застрахователите да бъдат по-конкуренти на пазара посредством внедряване на цифрови процеси. Според разбори на Gartner и Celent, компанията е водещ снабдител на висок клас решения за бизнеса с клиенти в над 30 страни в EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и Латинска Америка.

Централният офис на Fadata Group се намира в Лондон, а звената за разработки и обслужване на клиенти са основани в София. В рамките на Европа компанията разполага с още няколко офиса. През 2017 година Fadata закупи Impeo, разширявайки портфолиото си от услуги.

Инвеститори във Fadata Group са The Riverside Company, световна компания за частни финансови вложения, и Charles Taylor plc., световен снабдител на услуги в застрахователния бизнес, основан в Лондон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР