В София няма цели училища, които да са под карантина

...
В София няма цели училища, които да са под карантина
Коментари Харесай

Учебната година започна с карантинирани паралелки, но е-системата тръгна

В София няма цели учебни заведения, които да са под карантина поради разпространяването на ковид. Директорите са в директна връзка с РЗИ. Карантинират се обаче обособени паралелки. Това сподели пред медиите Ваня Кастрева, шеф на РУО-София.

Карантинирането зависи напълно от решението на родителите за това дали да създадат PCR-тест на детето си, ако виждат признаци. Само при изработен тест, който е положителен, се карантинира паралелка. Условието за правене на тест не е наложително.

Спазват се отстоянията, проветряване на класните стаи и да не се усилва броя на заболелите, уточни тя.

Кастрева е безапелационна, че преминаването на обособени дни в отдалечено образование е обезпечено от МОН механически.

Колко са карантинираните не е ясно, защото системата, която предходната година, е следяла броя им - тази година не е дейна.

Учебната година е почнала тежко за директорите заради това, че за първи път те внасят данните от училищата в Националната осведомителна система.

Проблемът с блокажа на е-системата и е-дневниците вече е решен. Следваща сесия ще има при започване на декември, когато шефовете още веднъж ще качват данни.

Ваня Кастрева участва през днешния ден на гала на пл. " Гарибалди " в столицата във връзка Световния ден на учителя. Пред Мемориала на българския преподавател, намиращ се пред постройката на КТ " Подкрепа ", бяха поднесени цветя. На церемонията трябваше да участват с изключение на синдикатите - служебният министър на образованието Сашо Пенов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов напомни предишните битки на учителите.  " Училището е подложено на тежък напън, би трябвало да помогнем да изгоним търговците от храма на образованието ", сподели той.

От своя страна от Синдикат " Образование " Юлиян Петров разяснява, че българският преподавател може да е горделив, а " тази година доверието на българина е в неговите ръце ".[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР