В София има гигантски проблеми за решаване, сред които е

...
В София има гигантски проблеми за решаване, сред които е
Коментари Харесай

Районният кмет на Лозенец: Половината Южен парк може да изчезне

В София има великански проблеми за решение, измежду които е опасността градски паркове да изчезнат поради частни ползи и несвършената работа за 18 години ръководство на ГЕРБ.

Това съобщи актуалният кмет на Лозенец Константин Павлов, който през вчерашния ден беше показан от Васил Терзиев и Борис Бонев като един от 24-те претенденти за районни кметове на “Обединени за София”.

“Половината Южен парк може да изчезне, в случай че не се реши въпросът с имотите”, предизвести Павлов и подсети, че 40% от парка е частен

Кметът на регион Лозенец съобщи, че властта на ГЕРБ в София не е осигурила финансиране за съответна поддръжка на старите паркове и създаване на нови след закупуване на планувани за задачата площи. Павлов акцентира, че столицата би трябвало да наподобява по-добре, а почистването, сметосъбирането и грижата за парковете имат потребност от усъвършенстване.

“Трябва да убедим хората, че работим за бъдещето на София и да приключим с наследството на ГЕРБ”, сподели кметът на Лозенец и добави, че избира по-разумно и градивно болшинство в Столичния общински съвет.

Павлов подсети, че актуалното болшинство на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация в СОС не е осигурило финансиране за ремонт на бул. “Джеймс Баучер”, който ще е измежду целите му, в случай че бъде определен за втори мандат.

“Друг неприятен образец за работата ми с общинския съвет е злополучната орис на пазара на РУМ “Черни връх”, който СОС безусловно взе от ръцете ми. Вместо да го ръководи по-добре, все по-често получавам сигнали от жителите, че това не се случва”, показа районният кмет от “Да, България”.

Той посочи, че същинската власт в общините е точно в общинските препоръки, които дефинират бюджетите, взимат решения за подписване на разнообразни покупко-продажби и дефинират стратегическата посока за развиването на града.

“Кметът реализира настоящ надзор и управление, само че СОС е същинският управителен орган в София. Нека жителите мислят за болшинството в СОС, което ще вземе огромните решения през идващия мандат”, сподели още Павлов.

На въпрос за детските градини кметът отговори, че строителството на нови здания е най-важното стабилно решение, което би трябвало да продължи с ускорени темпове. И добави, че е нужен сложен метод, включващ възстановяване на финансовия модел на детските градини, стимулиране на частната самодейност и фамилната взаимност.

“В момента единствено огромните детски градини могат да се устоят, а дребните страдат. Има разновидности за решение на казуса, само че за 18 години финансовият модел по този начин и не беше усъвършенстван. “Обединени за София” ще построим детски градини и ще разтеглим съществуващи, както вършим в Лозенец. Трябва да се намерения и какви към този момент съществуващи пространства могат да се пригодят за целта”, акцентира Павлов.

За Паметника на руската войска кметът съобщи, че той би трябвало да бъде изместен час по-скоро, а тоталитарното минало да остане на рафтовете на историята и да се учи в учебниците.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР