В София граждани организираха протест срещу разширяване на зоните и

...
В София граждани организираха протест срещу разширяване на зоните и
Коментари Харесай

Протест срещу разширяването на платените зони за паркиране в София

В София жители проведоха митинг против разширение на зоните и удължение на работното време за платено паркиране в столицата. Протестът продължи от 10 до 12 часа пред Столична община. Протестиращите чакаха отговор от ръководещите, само че никой не пристигна да чуе терзанията им.

София

Според кмета на регион Лозенец въвеждането на зоната за платено паркиране в Средец и Лозенец е належащо за живеещите в тези квартали.
Любомир Дреков, кмет на регион „ Лозенец “: В регион ;„ Лозенец “, изключително долната му част, съществува сериозен проблем с неправилното паркиране. Всички тротоари бяха заети от коли. Единственото съществено решение, което можеше да бъде приложено беше точно да включим тази част на Лозенец в зоната за платено почасово паркиране, точно зелена зона.
Позицията на недоволните жители - за какво регулацията постоянно би трябвало да е платена?
Христо Антонов, уредник на митинга: Първо това е обвързване на общината, ние плащаме задоволително налози, с цел да има някакъв ред. Също по този начин е обвързване на КАТ, които също би трябвало да глобяват погрешно спрените коли, а в този момент внезапно се оказва, че в случай че не плащаш няма ред, а в случай че започнеш да плащаш закони има. Зафир Зарков, общински консултант, ГЕРБ: Всичката тази активност е обвързвана и е придружена със обилни разноски. Знаете че в действителност се обособяват местата за паркиране, всичко се разчертава, в следствие би трябвало анти-паркинг колчета да бъдат инсталирани. Иван Таков, общински консултант, Българска социалистическа партия: Идеята беше парите от паркиране на столичани да се употребяват за изработката на паркинги. Не е концепцията цяла София да се трансформира в един огромен заплатен паркинг, а концепцията е колите да се смъкват от тротоарите и от уличните платна и да влязат в тези паркинги. До момента знаете ли какъв брой паркинги има построени от ЦМГ? Нула. Момчил Куцеров: Естествено, че няма да ни вземат на съществено. Марина Проданова: Аз бях тук 2012 - 2013 година, когато при нас слагаха зони.
Недоволните жители стачкуваха в продължение на два часа. Те са безапелационни - би трябвало да се отменни влизането в действие на зоната за платено паркиране, до момента в който не бъдат чути от ръководещите и би трябвало да бъдат препоръчани и други други възможности на платените зони за паркиране, тъй като колите няма да изчезнат, а зоните за платено паркиране са задоволително на брой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР