В София днес са тествани 24 113 ученици, . От

...
В София днес са тествани 24 113 ученици, . От
Коментари Харесай

Боршош: Резултатите от тестването в училищата показаха, че те не трябваше да бъдат затваряни

В София през днешния ден са тествани 24 113 възпитаници,. От всичките 650 учители, един е бил с позитивен антигенен тест. По-късно е направил PCR – тест и той е бил негативен. Това сподели зам.- кметът Боршош, който се включи като доброволец в тестването на дребните възпитаници.

Тези резултати демонстрират, първо, че учебните заведения не трябваше да бъдат затваряни, както настоявахме, и второ, че децата от 5 до 12 клас би трябвало да се върнат в учебно заведение. Като зам.-кмет с сектор обучение и като родител упорствам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да анулира локдауна, натрапен над образованието на децата ни, сподели Боршош, представен от пресцентъра на Столична община.
 Мирослав Боршош, зам.-кмет на София: Върнете децата в учебно заведение, здравната система не страда от това Мирослав Боршош, зам.-кмет на София: Върнете децата в учебно заведение, здравната система не страда от това
Максимум 1,5% от учителите в София са карантинирани – нищо не постанова затварянето ѝ. Липсва какъвто и да е диалог какво да се сл...

„ Изказвам признателност на всички шефове, учители, родители и чиновници на Столичната община, които се включват в процеса и макар неяснотите и проблемите, основани от Министерството на здравеопазването “, сподели още Боршош. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова Столична община се включи в логистиката и оказа помощ тестванията да доближат бързо от базата на БЧК до столичните учебни заведения.

Боршош напомни, че учебните заведения бяха затворени при 4% карантинирани паралелки в дребните класове и към 7% в гимназиален стадий.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР