В снежна блокада осъмнаха днес хората във Врачанско. Обилният снеговалеж

...
В снежна блокада осъмнаха днес хората във Врачанско. Обилният снеговалеж
Коментари Харесай

Неучебен ден за четири общини във Врачанско

В снежна обсада осъмнаха през днешния ден хората във Врачанско. Обилният снеговалеж натрупа сняг към 50 см. Силните пориви напразно в допълнение усложниха обстановката и доста обитаеми места в региона останаха без електрозахранване повече от 12 часа. Мощният циклон прекърши клони и дървета и затвори пътни сектори до три обитаеми места. Заради усложнената зимна конюнктура, утрешният ден в община Враца е разгласен за неучебен.

Снежни преспи, мощен вятър и семейства без ток. Такава бе обстановката във Враца и околните обитаеми места. Още сутринта снежната завивка тук-там надмина 50 см. А поради непочистени квартали от снега и паднали дървета по улиците, хората в града останаха блокирани до обяд в личните си домове.

" С лопатите, през днешния ден е лопатен ден. Аз съм бил у железниците 40 години, това не е сняг. Сняг до тука и влаковете вървяха, а в този момент не ми се приказва ", сподели Георги Петров.

" Последният снегорин, който мина беше през вчерашния ден, мисля, че сол хвърляше, това беше към 4.30 ч. следобяд ", акцентира Тихомир Тодоров.

" Не да се осоли, то не е минато да се разчисти. Даже не знам в този момент в случай че идва снегорин дали ще може да се качи да почисти. Ще слизаме от тука и ще се прибираме през пролетта ", съобщи Иван Йотов.

Прекършено дърво затвори улица в един от кварталите на града. За благополучие няма потърпевши хора или коли.

" Дървото е по средата навръх пътя, няма минаване, няма почистени региони. Къде са снегорините? ", сподели Слави Йорданов.

Обилният снеговалеж изключи редица въздушни електропроводи в Северозапада, повредени са проводници и електрически стълбове, поради паднали клони и дървета. Много квартали на Враца и част от околните обитаеми места останаха без ток повече от 12 часа. Константин е с малко дете и неналичието на ток още повече усложнила стуацията.

" Малкият е болен сега и няма по какъв начин да му стоплим храната, той реве, медикаментите не може да му приготвим. Ние сме на бойлер и къпането също е невероятно. Бяхме като в предишното ", сподели Константин Гиздов.

А поради паднали дървета на пътя, са непроходими пътни сектори до селата Чирен, Мало Пещене и Веслец. Заради усложнената зимна конюнктура на следващия ден е неучебен за общините Враца, Мездра, Роман и Криводол. Затруднено придвижване имаше по-рано през днешния ден и на околовръстния път на Монтана. За часове се образува километрична колона от тежкотоварни коли, поради обърнал се на пътя автовоз.

Автор: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР