В случай на военна агресия от страна на Русия към

...
В случай на военна агресия от страна на Русия към
Коментари Харесай

НАТО: Русия ще плати висока цена в случай на военна агресия срещу Украйна

В случай на военна експанзия от страна на Русия към Украйна НАТО ще принуди Москва " да заплати висока цена ", съобщи на брифинг в Рига, Латвия, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитират го Ройтерс и ТАСС.

" Имаме разнообразни разновидности за това и през годините сме показали нашата дарба да поддържаме тежки стопански и финансови, а по този начин също и политически наказания, сподели Столтенберг, представен от ТАСС. Той не даде отговор на въпроса дали НАТО възнамерява някакви военни ограничения и дейности в поддръжка на Украйна.

Повод за коментара му е концентрацията на съветски военни сили покрай границата с Украйна. Генералният секретар на Алианса ги назова " неприемливи дейности ".

" Също и фактът, че засилихме наличието си тук в района, както в района на Черно море, по този начин и в този на Балтийско море, по въздух, земя и суша, е директна реакция на съветското военно навлизане в Украйна, на противозаконното анексиране на Крим ", добави Столтенберг.

По-рано прессекретарят на съветския президент - Дмитрий Песков, съобщи, че Руската федерация следи деликатно идващата от западните страни осведомителна акция за да бъде показана Москва като опасност за мирния развой в Украйна. Песков не изключи, че въпросната акция се явява камуфлаж за прикритие на " нападателни намерения, които имат почва в Киев ".

Прессекретарят на Путин добави още, че " напълно неправилно всякакви предислоцирания на военни сили на РФ се асоциират с нападателни проекти ".

Междувременно в акваторията на Черно море се организираха тествания с два американски катера, предоставени през ноември от Съединени американски щати на Украйна, заяви ТАСС. Двата военни кораба са минали сполучливо тестванията в намерено море, където упражнявали маневри и други задания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР