В случай на необходимост, сме готови да възобновим и преговорите

...
В случай на необходимост, сме готови да възобновим и преговорите
Коментари Харесай

Росен Христов: Готови сме да възобновим преговорите с Газпром

В случай на нужда, сме подготвени да обновим и договарянията с " Газпром ". Това сподели енергийният министър Росен Христов, който обаче уточни, че това е последният вид. Към момента служебното държавно управление не е влизало в контакт с съветската компания. 

" В момента проучваме всички вероятни канали за доставка на газ. " Газпром " е един от вероятните канали, който към момента е на масата. Не ни е приоритет да преговаряме с " Газпром ". Опитваме се да осигурим нужните количества газ през всички други снабдители ", означи той.

Приоритет на Енергийното министерство остава доставянето на LNG, газ от Азербайджан и други различни снабдители.

Относно положението на " Булгаргаз ", Христов уточни, че компанията не е в неплатежоспособност или рецесия, не е банкрутирала и даже е на облага. " Проблемите са свързани главно с съществуването на средства и опцията за разплащане ", акцентира той.

Енергийният министър увери, че служебното държавно управление не се пробва да спре интерконектора с Гърция. " Впрегнали сме към 30-40 души от няколко министерства, които всекидневно поставят големи старания този интерконектор да бъде пуснат в период ", съобщи той.

По думите му преди идването на служебната власт обстановката с интерконектора е била с " доста ниска форма " на надзор, което пък е разрешило забавяния и липса на съответна информация.

" По плана има съществени забележки от институции. Те са свързани главно с употребата и сигурността на обекта. Няма да си затворим очите за никакви дефекти ", безапелационен е Христов.

Очакванията на Енергийното министерство са интерконекторът да бъде пуснат в употреба при започване на септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР