В случай на авария в окупираната от руските нашественици Запорожка

...
В случай на авария в окупираната от руските нашественици Запорожка
Коментари Харесай

При авария в Запорожката АЕЦ радиацията ще обхване и България

В случай на повреда в окупираната от съветските нашественици Запорожка атомна електроцентрала радиоактивното замърсяване ще засегне първо южната част на Украйна, в това число Крим, а по-късно ще се реалокира към територията на Турция, Гърция, България, Молдова и Румъния. Това сочи изследването на Ukrhydrometcenter, оповестено в „ Украинска истина ". 
Прочетете още
„ Резултатът от моделирането на условната емисия на AЕЦ с начало 17:33 (Киев) на 04.09.2022 година и с дълготрайност 15 часа демонстрира, че въздушните маси на 4 септември могат да придвижват излъчванията на АЕЦ на юг над територията на Запорожка и Херсонска области и цялата територия на краткотрайно окупирания Крим “, гласи обявата.

„ След прекосяване над Черно море въздушните маси ще стартират да се придвижват на запад към територията на Турция, Гърция, България, Молдова и Румъния.

Извършена е симулация на придвижването на атмосферни всеобщи носители на излъчвания от АЕЦ при условна радиационна повреда в границите на 72 часа въз основата на световната прогноза за времето. “

Учените също симулираха сходни „ повреди “ в Южноукраинската АЕЦ, АЕЦ „ Ривне “ и АЕЦ „ Хмелницки “.

Отбелязва се, че радиационната конюнктура в зоната за наблюдаване на ЯЕЦ от 4 август до 5 септември 2022 година остава постоянна.

Русия при започване на нашествието си завладя атомната електроцентрала в Чернобил, а на 4 март завладя атомната електроцентрала в Запорожие, създавайки опасности от радиационна злополука.

В средата на март нашествениците взривиха част от боеприпасите на територията на ЗАЕЦ. На 15 юли украинският „ Енергоатом “ заяви, че руснаците конфигурират ракетни системи на територията на АЕЦ, от които обстрелват региона на Никопол.

На 1 септември в Запорожката АЕЦ в окупирания Енергодар дойде задача на Международната организация по атомна сила. На идващия ден генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси удостовери, че след привършване на задачата двама представители на организацията ще останат в Запорожката атомна електроцентрала.

На 5 септември четирима от шестимата участници в задачата на МААЕ завършиха работата си и напуснаха територията на Запорожката АЕЦ, двама представители на организацията останаха на станцията, предават от zashtoto.

На 5 септември вследствие на пожар, зародил заради съветски обстрел на Запорожката атомна електроцентрала, последната линия, свързваща станцията с украинската енергийна система, беше прекратена, напомни още „ Украинска истина “.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР