В случай, че по време на провокацията на Киев в

...
В случай, че по време на провокацията на Киев в
Коментари Харесай

Ето какво ще стане в Европа в случай на авария в Запорожката АЕЦ

В случай, че по време на провокацията на Киев в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) бъдат изхвърлени 25 % от наличието на най-малко един реактор, радиоактивни субстанции ще покрият балтийските страни и Скандинавския полуостров . Такова следствие от дейностите на Украйна в АЕЦ предвижда съветското министерство на защитата, оповестява ТАСС.

Генерал-лейтенант Игор Кирилов, шеф на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили, показа карта с прогнозното систематизиране на радиацията при положение на изхвърляне от територията на атомна електроцентрала.

По-специално той предизвести, че радионуклидите ще покрият и териториите на Полша, Германия, Словакия, Румъния и Молдова.



Министерството на защитата също по този начин предизвести, че дейностите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в АЕЦ могат да доведат до обстановка, сходна на радиационната повреда в АЕЦ Фукушима-1 в Япония. В случай на повреда в украинската АЕЦ може да стартира всеобща миграция на популацията , подчертаха от ведомството.

На 18 август Министерството на защитата упрекна Киев в подготовка на резонансна провокация в Запорожката атомна електроцентрала по време на визитата в Украйна на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. В резултат на провокацията, съгласно Конашенков, Русия ще бъде упрекната в основаване на техногенна злополука. Предвижда се ударът да бъде нанесен от позиции в Никопол , оповестиха от министерството.

Източник: ТАСС


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР