В случай че Киев започне война срещу Донбас - проруския

...
В случай че Киев започне война срещу Донбас - проруския
Коментари Харесай

Лукашенко: Ако Киев нападне Донбас, беларуската армия ще действа като руската

В случай че Киев " стартира война против Донбас " - проруския сепаратистки район в Източна Украйна, беларуската войска ще работи по същия метод като армията на Русия. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко в изявление, взето от съветския ефирен водещ Владимир Соловьов, фрагмент от което е оповестен в Телеграм, заяви онлайн изданието " Медуза ".

" Ако те (Украйна, бел. на електронния вестник) стартират да водят война против нас или против Русия, значи и ние ще водиме война, бранейки себе си ", сподели Лукашенко.

Помолен да посочи по какъв начин ще се държи беларуската войска при положение на военни дейности против Донбас, той отговори: " Точно както и съветската ".

Беларуският президент удостовери, че става дума за бъдещи взаимни дейности, прибавя " Медуза ". Запитан от Соловьов против кого са ориентирани протичащите сега военни учения на Русия и Беларус, Лукашенко посочи: " Ако потрябва, значи против Украйна и против НАТО ".

Кадрите са излъчени и по телевизия " Русия-1 ", показва Соловьов на страницата си в Телеграм.

Руски военни започнаха да идват на беларуска територия в средата на януари за присъединяване в инспекция на силите за реагиране на Съюзната страна сред Русия и Беларус и в взаимното обучение " Съюзна решимост-2022 ", което ще трае от 10 до 20 февруари.

Групата за следствия " Конфликт интелиджънс тийм " заяви по-рано, че е разкрила съветски военни в регион от територията на Беларус, където няма полигони, декларирани за учения, а съветска техника лагерува в непосредствена непосредственост до границите на Украйна - на малко над 40 км от границата на Черниговска област и на 90 км от границата на Киевска област, припомня " Медуза ".

Руско-беларуските учения протичат на фона на изразени от Запада опасения, че Русия приготвя навлизане в Украйна. От есента на 2021 година западни политици и медии оповестяват за скупчване на съветски войски към украинските граници.

Отправят се закани със наказания, в случай че Русия нападне. Москва отхвърля съмненията и декларира, че няма планове да атакува Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР