В случаите, когато се стремим да водим здравословен начин на

...
В случаите, когато се стремим да водим здравословен начин на
Коментари Харесай

Кое е по-полезно за вас: сушените ФУРМИ или сушените СЛИВИ?

В случаите, когато се стремим да водим здравословен метод на живот без потреблението на рафинирани и добавени захари, най-хубавата опция са сушените плодове и съответно фурмите. Те могат както да се хапват сурови и настрана, по този начин и да бъдат включени в редица предписания като сурогат на захарта. Но и сушените сливи са добър вид, кое да предпочетем – сушените сливи или сушените фурми? Нека създадем съпоставяне и достигнем до извода сами:

Хранително наличие
Защо е нужно дамите да прибавят фурми към диетата си
Ядливите плодове на финиковата палма у нас се продават сушени. И децата, и възрастните обичат този сладостен десерт. И в случай че вземете поради...

Относно калорийното наличие и на двата сушени плода – една сушена слива съдържа към 23 калории, а една фурма – 20 калории. Фумите тук може би имат повече преимущество, тъй като съдържат по-голямо количество фибри, потребни за чревната функционалност. Но в случай че се стремите към по-ниски количества на захар и въглехидрати – сливите имат превес.
Сушените плодове минават през развой на дехидратация и количествата захари и въглехидрати в тях са повишени, по тази причина какъвто и сушен плод да изберете – съобразявайте се с употребяваното количество. При невъздържание с порциите може да се появят признаци като газове, отичане, диария, коремни болки и други Макар и здравословни, те също могат да ви донесат дискомфорт, в случай че пренебгрегвате препоръките ни.

Съдържание на потребни хранителни субстанции, витамини и минерали

И сушените сливи, и сушените фурми са богати на разнообразни витамини и минерали. В сливите ще открием значимия за организма ни минерал бор, който е важен за костите и за предварителната защита от остеопороза. Една порция сливи на ден ни донася достатъчното количество от минерала бор за деня, съгласно проучванията. Сушените сливи са богати и на антиоксиданти, потушават възпаленията в организма, грижат се за естествените равнища на холестерола, намаляват риска от болести на сърдечно-съдовата и други системи.

Има ли странични отрицателни резултати от потреблението на сушени плодове като сливи и фурми?
Ползи от сушените сливи
Сините сливи и в частност сушените, имат доста изгоди за нашето здраве. Въпреки че описът с преимущества е в действителност дълъг, ние избрахме...

Не би трябвало да се доверяваме сляпо на храни, които са категоризирани като „ здравословни “. Да, те изключват доста нездравословни субстанции и захари, само че пък и с прекаляването им може да се получи отрицателен резултат. Най-голямо значение имат порциите, с които се храним. Сините сливи оказват помощ на чревната функционалност, само че пък прекомереното изразходване може да докара до диария, отичане, газове и други Сушените форми пък поради процеса на обработка съдържат веществото акриламид, което съгласно изследванията може да е причина за развиването на някои типове рак, при натупало се огромно количество от него в организма. 

Фурмите имат по-висок гликемичен показател и наличие на захари. Така че, в случай че имате следните проблеми – диабет, инсулинова устойчивост, метаболитен синдром и други, по-добре избягвайте фурмите и предпочетете различен сушен плод с по-ниско наличие на захар.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР