В следващите няколко дни над Балканите ще се настанят студени

...
В следващите няколко дни над Балканите ще се настанят студени
Коментари Харесай

Арктически студ сковава страната

В идващите няколко дни над Балканите ще се настанят студени арктически въздушни маси, с които ще отбележим най-ниските температури през март у нас.

Кулминацията на този мразовит интервал ще е през почивните дни, когато метеорологичните модели позволяват утринни температури сред минус 8 и минус 12 градуса.

В четвъртък, петък и събота разкъсванията на облачността ще стават все по-съществени. И през трите дни обаче ще има условия за краткотрайни, на моменти интензивни снеговалежи без струпване на забележителна снежна завивка.

Вятърът ще е от север, с изключително мощни ледени пориви към крайбрежието в четвъртък и петък. Скоростта им ще е над 50-60 километра в час, показва Нова телевизия.

В събота в хода на деня облаците ще се раздерат над съвсем цялата страна с наклонност в неделя сутринта да отбележим пика на идния мраз. В ниската част на страната се окачва термометрите да покажат сред минус 8 и минус 12 градуса в котловините на Западна България, на места в Предбалкана и тук-там в Лудогорието.

Още при започване на третата седмица на март температурите ще се стабилизират до по-поносими стойности. Между 15 и 18 март термометрите на доста места ще се двоумят към 15 градуса.

Междувременно, за днешния 10 март е разгласен жълт код за мощен вятър с пориви 20-22 m/s в три области у нас. Предупреждението е в действие за регионите на Бургас, Варна и Добрич.

Днес облачността ще е забележителна и на доста места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, в Източна България краткотрайно мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София към 0°.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР