В следващите една-две години се очаква леко охлаждане на пазара

...
В следващите една-две години се очаква леко охлаждане на пазара
Коментари Харесай

Цените на имотите замръзват скоро, прогнозира експерт от УНСС

В идващите една-две години се чака леко изстудяване на пазара на недвижими парцели в сегмента " Жилища ", не са изключени и банкрути на строителни бизнесмени, които са се надценили. Тенденцията ще е изключително забележима в квартали, където има всеобщо скупчване на ново строителство – става дума за големи обекти, с неприятна инфраструктура, в не толкоз перспективни квартали. Това предвижда в изявление за Българска телеграфна агенция доцент доктор Драгомир Стефанов от катедра " Недвижима благосъстоятелност " в Университета за национално и международно стопанство (УНСС).
 
Може да се чака закъснение и даже прекъсване на растежа на цените на жилищата, тъй като пазарът навлиза в естествените си равнища без изкуственото завишаване на броя на покупко-продажби, каквото наблюдавахме след коронавирус интервала.
 
Последните сигнали на Българска народна банка към комерсиалните банки ще охладят размаха им да отпускат нови заеми за покупко-продажби с недвижими парцели на фона на големия растеж в жилищното строителство през последните пет години. Пет-шест млн. квадратни метра разгъната застроена повърхност сега се строи и ще излиза на пазара поетапно идващите две-три години, уточни ученият.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР