В следващите два дни в България ще се проведе мисия

...
В следващите два дни в България ще се проведе мисия
Коментари Харесай

Експерти от Венецианската комисия у нас заради два важни закона

В идващите два дни в България ще се организира задача на Венецианската комисия. Експертите от комисията ще бъдат тук, с цел да обсъдят с Министерство на правораздаването, с управлението на прокуратура, с членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) и с политически партии планове на два закона с особена значимост. Това заяви по време на брифинг министърът на правораздаването Крум Зарков, съобщи кореспондент на Агенция “Фокус "

“Единият закон касае опцията за наказателно гонене на основния прокурор и механизмът, който беше препоръчан за това, както и опцията за обжалване на отводите от формиране на досъдебно произвеждане. Теми, с който България се бори отдавна, тематики, които са били обект на нееднократни рекомендации от самата Венецианска комисия и на неоправдателни присъди от страна на Европейския съд по правата на индивида ", посочи Зарков. 

Освен това при визитата на членовете на Венецианската комисия ще бъде разискван и Закона за правосъдната власт, който визира пълномощията на Инспектората в региона на сформиране и отстояване на етични стандарти на магистратурата.

“Венецианската комисия ще бъде тук единствено след няколко минути, след което Министерство на правораздаването провежда във допустимо най-кратък порядък срещи с хората, с които те са декларирали, че желаят да беседват, с цел да основат своето мнение, което ще бъде признато в края на месец октомври на тяхно постоянно съвещание ", сподели още правосъдният министър. 

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР