В следващите дни в Гърция се очакват нови съдебни дела

...
В следващите дни в Гърция се очакват нови съдебни дела
Коментари Харесай

Гърци масово съдят доставчици на ток за променени тарифи

В идващите дни в Гърция се чакат нови правосъдни каузи от потребителските организации против частни снабдители за едностранно изменение на закрепени цени в плаващи с уговорка за поправяне, написа електронното издание на вестник „ Η Καθημερινη ”. Междувременно се усилват извънсъдебните разписки, които доставчиците получават от своите клиенти, както и броят на самостоятелните искове, прецизира гръцката медия.
Започналата през локалните съдилища на страната след самостоятелни искове „ пробна офанзива “ на потребителите против коригиращата уговорка на доставчиците се трансферира от през днешния ден в Атинския многочленен първоинстанционен съд. Там ще се гледат жалбите на потребителските организации EKPOIZO и INKA, а също и настояването на държавната електрическа компания ΔΕΗ да се постави завършек на правните разногласия, подбудени вероятни спорни решения на разнообразни равнища на съда.

Във всеки случай, с цел да продължи този развой, настояването би трябвало да бъде признато от специфичната комисия на Върховния съд. Междувременно ΔΕΗ ще се базира на него през днешния ден, с цел да изиска отсрочване. Потребителските организации обаче считат, че настояването на електрическата компания не е основателно.

Двете групови каузи, заведени от EKPOIZO и INKA против ΔΕΗ, сега са за едностранното изменение на изискванията на контракта посредством налагане на уговорка за поправяне на всички вътрешни клиенти и компании на доставчика, свързани с ниско напрежение от август 2021 година

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР