В следващите часове в по-голямата част от страната ще вали

...
В следващите часове в по-голямата част от страната ще вали
Коментари Харесай

Жълт код за сняг и поледици в 7 области

В идващите часове в по-голямата част от страната ще вали дъжд. В Северозападна България и по високите западни полета преваляванията ще са от сняг и снежната завивка ще стане към 5-10 см. По поречието на Дунав ще има условия за поледици.

Температурите в Северозападна България ще са към нулата през целия ден. В останалата част от страната оптималните ще са сред 5 и 10 градуса, малко по-високи тук-там в югоизточните региони.

В планините ще вали сняг, в масивите от Източна България – дъжд. И през днешния ден ще духа сдържан и мощен южен вятър, който по здрач ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра – към 5 градуса на 2000 метра – към минус 1.

Тази нощ в Западна България ще спре да вали. Утре заран слаби превалявания валежи от сняг ща има към момента в централните региони на Дунавската низина, а слаб дъжд -в Южна и Източна България. Максималните температури ще са сред 0 и 5 градуса, по-топло ще е на морето- до 10 градуса. И във вторник ще вали, в Западна и Централна България - сняг, на изток- дъжд. През идващите няколко дни превалявания не се чакат, само че ще е студено, изключително заран.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР