В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура /СО-СГП/ под ръководството

...
В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура /СО-СГП/ под ръководството
Коментари Харесай

Заловиха катаджия, който приел подкуп, за да не тества водач за алкохол

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура /СО-СГП/ под управлението и надзора на прокурор в СГП се организира следствие по отношение на данни за рушвет, пожелан от чиновник на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според събраните досега в хода на следствието доказателства на 31.03.2022 година към 4:40 часа в София мъж управлявал лек автомобил, когато бил спрян за инспекция от патрул на КАТ.

В състава на патрула влизали трима чиновници на Отдел " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи (ОПП-СДВР), измежду които и обвинения – младши автоконтрольор в дирекцията.

Водачът не желал да бъде тестван за алкохол, заради което служителя на Министерство на вътрешните работи му изискал пари, с които водачът не разполагал в себе си.

Поради това мъжа отишъл да вземе още пари, само че записал серийните номера на банкнотите и подал сигнал на телефон на дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи за поискания му рушвет. След това се върнал при чиновниците на ОПП-СДВР и дал на Р. С. паричната сума.

Служители на " Вътрешна сигурност " във Министерство на вътрешните работи неотложно след подадения сигнал подхванали дейности от тяхна подготвеност и уведомили СГП. Веднага прокурор в СГП образувал с разпореждане досъдебно произвеждане и разпитал водача в качеството на очевидец.

Прокурорът упълномощил следствието на следовател в СО-СГП, а на " Вътрешна сигурност " - Министерство на вътрешните работи упълномощил да оказва подпомагане при осъществяването на процесуалните дейности.

В СО-СГП неотложно била основана организация, като били образувани три екипа следователи, които направили претърсвания и изземвания на три адреса, в три автомобила, както и обиски и изземвания на тримата чиновници на ОПП-СДВР. При осъществяване на дейностите подпомагане оказали чиновници на Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи.

При обиските били открити и конфискувани банкноти с купюри от 50 лева, които били от банкнотите, дадени от водача на служителя на реда При извършените претърсвания, обиски и изземвания с изключение на банкноти били конфискувани и други материални доказателства. В хода на следствието са разпитани очевидци. Провеждат се и други дейни дейности по събиране и инспекция на доказателства.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 01.04.2022 година служителят на реда е притеглен в качеството на обвинен за взетия рушвет.

Засега обвиненият е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа. Предстои да бъде преценена нуждата от взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР