В следствения арест остава 40-годишният Митко Митев от с. Клокотница,

...
В следствения арест остава 40-годишният Митко Митев от с. Клокотница,
Коментари Харесай

Нови разкрития за пияния, убил плода на бременна на Нова година

В следствения арест остава 40-годишният Митко Митев от с. Клокотница, предизвикал тежката злополука на Нова година, в която бременна жена загуби плода си. Това реши състав на Хасковския областен съд, оповестява Марица.

Както към този момент писахме, произшествието стана час и 20 мин. след среднощ на 1 януари в Хасково. На кръстовището сред бул. "Раковски " и ул. "Дунав " Митко насмете с автомобила си още 2 коли, трима получиха междинни телесни повреди.


Снимка: haskovo.live

Според осведомени с следствието Митев обяснил в полицията, че изпил 3-4 ракии преди да седне зад кормилото. След случая тест с дрегер отчел 1.7 промила алкохол в организма му, по-късно кръвната проба дала резултат 2.14 промила.

Въпреки че към този момент е оправдан по предходни 3 осъждания, стана ясно, че 40-годишният мъж е бил наказван от Темида за обир, за побой и за пияно шофиране с 2.35 промила. Имал и доста административни наказания за безконтролно държание на пътя.

 "Съжалявам, каквото решите, това е ", сподели в последната си дума Митко Митев пред арбитър Петър Вунов.

Защитникът на водача - юрист Веско Георгиев, помоли за по-лека мярка за неотклонение. Той се базира на експертиза, съгласно която клиентът му не е минал на червен светофар, а на мигаща жълта светлина.


Снимка: Марица

Според него същото сторил и лидерът на БМВ-то, в което пътувала бременната жена. "Когато пациентката била настанена в АГО-то, личният състав е получавал упътвания по телефона. Лекар се е появил в отделението чак в 8 часа сутринта ", сподели в залата юристът.

Според магистратите обстоятелството, че 40- годишният Митко Митев постоянно пътува до Нидерландия, където работи е задоволителна причина, с цел да се одобри, че може да се укрие, предава haskovo.live .

Съдът одобри и доводите на прокуратурата, че осъщественото закононарушение е с висока социална заплаха.

Съдът счете, че Митев би трябвало да остане в ареста.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред хасковските окръжни магистрати. Насрочената дата е за 14 януари. "Ще апелирам ", разяснява малко юрист Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР