В следобедните часове в централните и източните райони от страната

...
В следобедните часове в централните и източните райони от страната
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици се очакват в източна и централна България следобяд

В следобедните часове в централните и източните региони от страната ще превали и прегърми, до момента в който над Западна България превалявания са малко евентуални. Вятърът ще е слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, по-ниски в източните региони.

До сутринта преваляванията и в източната половина от страната ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Утре над Западна и Централна България към този момент ще има повече слънчеви часове. Над източните и планинските региони, към и след обяд още веднъж ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Предимно слънчево време и в планините, само че към и след обяд с развиване и на купеста и купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

На Балканите повече облаци ще има над източната част от полуострова, а след обяд и над планините и тук-там ще превали дъжд, ще прегърми. От запад, обаче ще стартира да се затопля и у нас във вторник оптималните температури още веднъж ще са към 30°. Ще бъде и слънчево, сутринта на обособени места по Черноморието с ниска облачност или мъгли.

В средата на седмицата на доста места ще има краткотрайни превалявания, а температурите доста ще се намалят и в четвъртък оптималните ще са от 16° в източните до 26° в западните региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР