В славната си кариера Златева има 5 световни и 6

...
В славната си кариера Златева има 5 световни и 6
Коментари Харесай

Легендарната Станка Златева отбелязва своя 40 рожден ден

В славната си кариера Златева има 5 международни и 6 европейски трофеи при дамите, както и два сребърни медала от олимпийски игри

Най-успешната ни състезателка в битката при дамите – Станка Златева чества рожден ден през днешния ден – точно на 1-и март. Най-големите си триумфи Златева реализира под управлението на Симеон Щерев, международен и 3-кратен европейски отличник, оповестява.

В славната си кариера тя има 5 международни и 6 европейски трофеи при дамите, както и два сребърни медала от олимпийски игри.

Четири пъти българката, родена в сливенското село Крушаре, е оповестена за №1 в света при дамите от Международната федерация – 2006, 2007, 2008 и 2010 година. Три пъти е избирана за състезател №1 на България – 2007, 2010 и 2011 година. През 2014-а тя е удостоена с орден “За заслуги ” от президента на България.

След края на спортната си кариера шампионката се впуска в треньорската. Създава собствен клуб, който носи нейното име и работи с подрастващи. В момента Станка Златева е и старши треньор на националния ни тим за девойки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР