В скоро време може да видим робот, който има способността

...
В скоро време може да видим робот, който има способността
Коментари Харесай

Учени създадоха робот, който ще може да лети като Железния човек

В скоро време може да забележим робот, който има способността да лети тъкмо като Железния човек – един от обичаните комиксови герои на мнозина. Даниеле Пучи, началник на лабораторията за неестествен и машинален разсъдък в Италианския софтуерен институт е подхванал дръзката стъпка да закачи изцяло функционална реактивна раница върху гърба на синтетичен хуманоид на име iRonCub. И има огромни очаквания един ден да го изстрелва във въздуха.

Екипът на Пучи има вяра, че такива системи биха могли да работят като първи отговор на към 300 естествени бедствия, които убиват към 90 000 души годишно по целия свят. Виждали сме голям брой роботи за реакция при бедствия - някои хуманоидни, други не толкоз - да се появяват от лаборатории в продължение на повече от десетилетие с друг триумф.

Хуманоидните роботи имат огромно преимущество, когато става въпрос за реакция при бедствия, тъй като могат по-лесно да правят сходни на нас операции. Въпреки това, когато се случи естествено злополучие, огромна част от тази насочена към индивида конюнктура може да бъде развалена или да попадне в условия на непроходимост, което отхвърля доста от тези първоначалнии преимущества. Чрез съчетание на хуманоиден дизайн с опцията за хвърчене обаче, италианските учени се надяват да употребяват най-хубавите аспекти на двете технологии.

" Въздушната хуманоидна роботика уголемява опциите ни извънредно доста, разяснява Даниеле Пучи пред IEEE Spectrum. „ Повечето роботи не могат да се движат на всички места и постоянно се борят със мощен вятър. Ето за какво нашето откритие може да се окаже надалеч по-ефективно в спешни обстановки “, показва още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР