В ситуация на класически анекдот сме. Песимистът казал: По-лошо не

...
В ситуация на класически анекдот сме. Песимистът казал: По-лошо не
Коментари Харесай

Дилов-син: При липса на съгласие - икономическа, енергийна, политически и конституционна криза

„ В обстановка на типичен виц сме. Песимистът споделил: По-лошо не може да стане, а оптимистът отвърнал: ааа, може, може! Надявам се на изтрезняване и вразумление на политическия хайлайф. Особено на до неотдавна управлявалите. Не може да не си дават сметка какво предизвикаха! “ Това съобщи претендент депутатът Любен Дилов-син пред „ “ в прогнозата си за бъдещото 48-мо Народно заседание.

Дилов регистрира, че при липса на единодушие, с изключение на икономическата, енергийна и политическа рецесия, ще влезнем и в конституционна. Има ред избори, дефинирани в конституцията, които изискват повече от половината депутатски гласове... Той е безапелационен, че без постоянно държавно управление в действителност ще изпаднем в положение на необратимо свободно рухване.

Дилов добавя, че най-хубавата формула за излизане от тази обстановка е ГЕРБ и сътрудници, защото партията водена от Бойко Бориков е показвала, че може да се оправя с рецесии.

„ Надявам се, че разсъдъкът на по-старите политически играчи може да се съобщи по въздушно-капков път и на новите (защото новите пробваха по сексуален път и не се получи доста добре). Проучванията все още демонстрират, че без ГЕРБ е невероятно да има болшинство и постоянен кабинет. Но...в последна сметка ще се произнесе народът. Ако му харесва това, което му се случи за последните 6 месеца, да продължава с така наречен смяна “, съобщи още той.  

По мотив думите на Политическа партия и Демократична България, че ГЕРБ не се бори с корупцията, поддържат основният прокурор Иван Гешев и желаят „ пенсиониране “ на Бойко Борисов, Дилов съобщи, че всичто това се основава на догатки

„ Ние не сме подкрепяли Гешев, а конституционно избраното разделяне на управляващите, в което господин Христо Иванов се кълне. При водачите на Промяната е по-различно - те не четат и не зачитат много-много Конституцията, както е известно. Впрочем господин Гешев беше определен тъкмо по разпоредбите от последната промяна на господин Христо Иванов. Тези партии не могат да дефинират кой ще е водач на ГЕРБ. Представете си, даже ние в Гергьовден не можем да определим кой ще е водач на ГЕРБ, на Демократична България или на Промяната. Това си е работа на самите партии. Но в случай че мислят по какъв начин да излезем от рецесията, в която ни вкараха, в реда на нещата е да изберат напълно различен метод. На търсене на общи хрумвания и дейности, а не на демаркации. Такива общи хрумвания са върховенството на закона, отбраната на към този момент направените външнополитически и цивилизационни избори, отбраната на елементарните хора от развихрилата се инфлация и енергийна рецесия. Предлагам първо да отговорим на въпросите на хората: какво ще ядем, с какво ще се топлим, какъв брой ще ни коства... И в случай че отговорим приемливо и ни остане време, да се върнем на тематиката за водачеството в обособените партии “, съобщи още Дилов.

Кандидат-депутатът добави, че следва тази седмица да се подпише и формалното съглашение сред ГЕРБ и „ Гергьовден “.  

И в тези избори Дилов е кандидат-депутат от Бургас. „ Гергьовден “, а Димитър Николов беше младата вяра на Съюз на демократичните сили. Цялата нова политическа история на Бургас ми е станала нещо като генна памет, както и проблемите на града и дребните общини. Парашутист би могъл да ме назова някой, който неотдавна се занимава с политика, тъй че не се наскърбявам. Но е значимо да отблежа, че концепцията Жечо Станков този път да води листата е напълно наша, на „ Гергьовден “. И горещо подкрепена от локалния ГЕРБ. Даже срещнахме известна опозиция на централно равнище в ГЕРБ. Но наложихме визията си, че сега най-важното за региона е да не позволим централната държавна рецесия да се трансферира в общините. Да запазим Бургас като витрина на сполучливото самоуправление и - най-важното - да се преборим с тежкото неглижиране на Бургас, което Промяната наложи. Всеки наш план беше съзнателно спиран и саботиран. За тези задания трябват същински локални патриоти, хора, които и насън да ги бутнеш знаят целите на региона. Такива вън от подозрение са Галя, Жечо, Стефана, Адам, Андрей, Митко Брадата...цялата ни листа! Тя е ужасно районно уравновесена и формирана от взаимно допълващи се експерти “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР