В сигнала се посочва, че е абсолютно недопустимо подобно зверство

...
В сигнала се посочва, че е абсолютно недопустимо подобно зверство
Коментари Харесай

Пеевски настоя за проверка на магистратите по случая с момичето с 400 шева

В сигнала се показва, че е безусловно неприемливо сходно безчовечие да се случва в цивилизована европейска страна. Действията на съответни магистрати - в случай, че жертвата на закононарушението е обезобразена и е в сериозно положение, пораждат извънредно доста въпроси, в това число по отношение на основанията на съда за квалификацията на осъщественото действие като лека телесна щета, се показва още в писмото.

Делян Пеевски упорства, ако при инспекцията се откри нарушаване при разглеждането на наказателното дело с докладчик арбитър Татяна Гьонева, Инспекторатът към Висшия правосъден съвет да упражни законовите си пълномощия и да потърси отговорност от нарушителите.

По-рано през днешния ден стана ясно, че и прокурорът по делото против мъжа, който атакува 18-годишно момиче в Стара Загора, е декларирал при разглеждането на мярката за неотклонение пред окръжния съд, че постановеното задържане от долната инстанция е незаконосъобразно и не следва да бъде доказано.

" Считам, че определението на Старозагорски областен съд, с което е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража " във връзка с обвинения Георги Георгиев, е незаконосъобразно и не следва да бъде доказано, защото от събраните по делото доказателства, в частност от направената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на потърпевшата не е породена междинна телесна щета, каквото е обвиняването за осъществено тъкмо такова закононарушение. Ако се касае за осъществено закононарушение лека телесна щета, евентуално то би било от частен темперамент, заради което смятам, че следва да бъде анулирано определението ", декларира прокурорът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР