В Швеция ще има пореден висящ парламент, ако днес шведите

...
В Швеция ще има пореден висящ парламент, ако днес шведите
Коментари Харесай

В Швеция няма изгледи за излизане от политическата криза

В Швеция ще има следващ " провесен " парламент , в случай че през днешния ден шведите гласоподават на парламентарни избори, демонстрира социологическо изследване, представено от " Ройтерс ".

Над обичайните партии в скандинавската страна е оказван напън да изведат страната от безизходицата, откакто към този момент близо два месеца Швеция няма работещо държавно управление.

 Политическата рецесия в Швеция се задълбочи
Политическата рецесия в Швеция се задълбочи

Риксдагенът гласоподава срещу (195 против 154 депутати)

Крайнодесните " Шведски демократи " държат салдото в Народното събрание след вота на 9 септември . До момента лявоцентристкият и дясноцентристкият блок не могат да реализират съглашение за коалиция. Те не желаят да се коалират с антиимигрантската партия.

 Швеция покрай предварителни избори
Швеция покрай предварителни избори

Лидерът на социалдемократите се отхвърли от опит да образува държавно управление

Лявоцентристкият блок на Социалдемократическата партия, Зелените и Лявата партия е подкрепян от 42,9% от шведите по отношение на 40,7% на изборите , демонстрира изследването на Службата за статистика.

Дясноцентристкият Алианс, в който вземат участие четири партии, е подкрепян от 37,5%, което е спад от 40,3 на 100 . Подкрепата за " Шведските демократи " се усили до 18,3 на 100 от 17,5%.

От изборите насам депутатите гласоподаваха за отстраняването на премиера Стефан Льовен от социалдемократите , само че също отхвърлиха кандидатурата на Улф Кристерсон за министър председател от Алианса.

Вероятно по-късно тази седмица за повторно ще се гласоподава кандидатурата на Льовен за министър председател.

В изследването сред 29 октомври и 27 ноември са взели участие 4 721 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР