В Шумен продажбата на терена за изграждане на сепарираща инсталация

...
В Шумен продажбата на терена за изграждане на сепарираща инсталация
Коментари Харесай

Без решение по казуса за терена на сепариращата инсталация за отпадъци в Шумен

В Шумен продажбата на терена за създаване на сепарираща апаратура за боклуци остава за последваща общинска сесия.

Близо два часа продължиха дебатите през днешния ден. Съветниците задължиха кмета и правната комисия на Общината да изработят нови правила за осъществяване на търга.

Има тематики, по които не би трябвало да се прави политика, би трябвало да се подходи с разсъдък, сподели кметът на Шумен Любомир Христов в отговор на общинския консултант Камен Андонов, който го заподозря в неправилност.

Изчерпан ли е, или не е привършен потенциалът на сметището?

" Тръгнахме да търсим и да желаеме да решим казуса на Шумен, тъй като споделих, че това не е проблем за ден, за два, а това е проблем за бъдещето на нашия град. Ако ние не решим казуса в околните 4-5 години, а това, което споделя уважаемият господин - че сме излъгали, това не е правилно ".

От Българска социалистическа партия пък не желаят сепарирането да бъде напълно обещано на частна компания, а да се сътвори публично-частно партньорство с вложителя:

" Не мога да си обясня ние ли не приказваме вярно, или вие не ни чувате. Не знам за какво манипулирате хората, че ние сме срещу построяването на дружество за сепариране. Защото в цялото ви ревю това личеше. Ние сме срещу попадането на това дружество в частни ръце на 100% ".

След тези диспути общинските съветници  взеха решение да дадат единодушието си за освобождение на шефа на водното сдружение в Шумен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР