В широки граници са температурите днес - отрицателни минимални има

...
В широки граници са температурите днес - отрицателни минимални има
Коментари Харесай

Необичайно топло, температурите надхвърлят 20°

В необятни граници са температурите през днешния ден - негативни минимални има основно в северната половина от страната - минус 2° във Видин, минус 3° в Ловеч. В София сутринта беше към нулата, а в Сандански +7°.

Максималните едва ще се покачат през днешния ден и ще са от 8° до 13°, в София към 10°. След мъгливото утро денем ще се задържи по-често облачно, само че вероятността за превалявания е дребна, а в Северна и Източна България облачността ще понижава. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Утре сутринта в Горнотракийската равнина и в котловините от Западна България, а преди обяд и тук-там в Южна България, още веднъж ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София към 3°. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан южен вятър.

След обяд ще се ориентира от юг-югоизток и с него дневните температури още ще се покачат - оптималните ще са сред 13° и 18°, в София към 13°. Облачността ще се раздира и след обяд в цялата страна ще доминира слънчево време.

С понижена видимост ще бъде сутринта и по Черноморието, само че след обяд и там ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 8 и 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще бъде в планините, само че и прохладно, с сдържан югозападен, по високите и открити елементи мощен западен вятър. Температурите ще се покачат с няколко градуса и оптималните в планинските курорти ще бъдат от 2° на Алеко, 5° в Пампорово, до 6° в Боровец и на Мальовица.

Затопляне следва и на Балканите. В източната половина от полуострова ще доминира слънчево време, в западната облачно и след обяд в северозападните региони ще превали, тук-там интензивно, по адриатическото крайбрежие ще има и гръмотевици.

У нас в понеделник южният вятър ще се усили, изключително в планините. Температурите ще се покачат още и оптималните тук-там ще доближават и надвишават 20°. Необичайно топло ще се задържи и в дните до четвъртък, само че и със забележителна облачност, в доста региони с превалявания от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР