В широки граници са минималните температури и тази сутрин. Поради

...
В широки граници са минималните температури и тази сутрин. Поради
Коментари Харесай

Все по-хладно сутрин и все по-топло следобед в близките дни

В необятни граници са минималните температури и тази заран. Поради стихването напразно и съвсем безоблачното време в западните региони се намалиха до към 5°, а в южните и източните региони, където имаше повече облаци, а тук-там и слаби валежи са към 18°-19°.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 24° и 29°, в композиция със слаб, в Източна България и по Черноморието - сдържан североизточен вятър. Ще доминира слънчево време с възможност за слаби валежи в югозападните и в източните региони от страната.

През нощта по-значителна облачност и слаби валежи от дъжд ще има към момента в Югоизточна България. Минималните температури и на следващия ден ще останат в огромен диапазон от 9° до 18°, а оптималните ще бъдат от 25° до 29°, в София - към 24°. Ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, в източната половина от страната - сдържан вятър с посока от север-североизток.

По Черноморието повече облаци ще има над южното крайбрежие. Ще духа до сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще остане към 3-4 бала.

Добри условия за туризъм в планините в съботния ден. По-значителна ще бъде облачността още веднъж в масивите от Южна България, само че вероятността за превалявания е дребна, а след ветровитото време през последните дни, вятърът на следващия ден ще бъде сдържан, от север-североизток.

И в по-голямата част от Балканите на следващия ден ще бъде слънчево. По-значителни нараствания на облачността, както и към този момент слаби и изолирани валежи, ще има в Гърция.

В околните дни ще доминира слънчево време, като се изключи понеделник, когато не са изключени местни валежи. В началото на новата седмица оптималните температури едва и краткотрайно ще се намалят, а заран ще бъде все по-хладно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР