В широки граници са минималните температури днес, почти навсякъде в

...
В широки граници са минималните температури днес, почти навсякъде в
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква в първите дни на коледната седмица

В необятни граници са минималните температури през днешния ден, съвсем на всички места в Дунавската низина и високите полета на Западна България са негативни, в София – минус 1°.

В огромен период ще бъдат и оптималните температури – от 0° до 9°. След обяд видимостта съвсем на всички места ще се усъвършенства, а облачността ще намалее. В Източна България ще духа сдържан, по Черноморието – краткотрайно мощен вятър от север-североизток.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб североизточен вятър и на следващия ден сутринта ще бъде още по-студено, с минимални температури сред минус 6 и 0 градуса.

В утринните часове в източните региони и в Дунавската низина видимостта ще бъде понижена. През деня ще бъде слънчево, с оптимални температури сред 2° и 7° и слаб вятър от изток-североизток.

Слънчево време и в планините. Ще духа слаб югоизточен вятър, а температурите там ще стартират да се покачват.

И на Балканите ще доминира слънчево време, тук-там със утринни мъгли. Слънчево ще бъде и в доста региони от Италия, както и в Източна Испания. Дъжд ще вали на доста места в Западна и Централна Европа, а сняг в северните региони на Скандинавския полуостров. В Украйна ще има условия за поледици.

У нас в сряда ще стартира покачване на температурите, което ще продължи и през идващите дни. Ще има и все по-вече слънчеви часове, само че и доста региони със утринни мъгли, тук-там трайни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР