В сградата на Доходното здание се състоя ежегодната церемония по

...
В сградата на Доходното здание се състоя ежегодната церемония по
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи децата с изявени дарби за 2023 г.

В постройката на Доходното здание се състоя годишната гала по награждаване на децата с изявени способности за 2023 година. За своите достижения през миналата година учениците бяха наградени в няколко области – изкуство, просвета и спорт.


„ Системният труд, който полагате всекидневно, е спомогнал за вашите триумфи, както и вашата непримиримост и целенасоченост. Бъдете уверени, че напъните ви ще бъдат възнаградени и ще ви донесат още по-голямо задоволство, а достиженията ви ще носят горделивост освен на вас и вашите учебни заведения, само че и на Русе “, обърна се кметът към учениците и насочи признателност към всеотдайността и на техните преподаватели и родители.


На церемонията участваха още заместник-кметът Енчо Енчев, ръководителят на Комисията по младежта и спорта Пламен Рашев, началникът на отдел „ Образование, спорт и юношески действия “ Таня Тодорова, шефове на учебни заведения в община Русе и родители.


На събитието бяха отличени с едногодишни стипендии в размер на 135 лева 18 възпитаници от общински учебни заведения, от които 6-има са ученици на МГ „ Баба Тонка “, 8 - от АЕГ „ Гео Милев “, 2-ма от СУЕЕ „ Св. Константин – Кирил Философ “ и 2-ма от СУ „ Васил Левски “.
143-ма ученици от 11 общински и 10 държавни учебни заведения са утвърдени за в допълнение материално стимулиране посредством еднократно финансово подкрепяне от общинския бюджет на стойност 11 810 лева Средствата са планувани в бюджета на общината за подкрепяне на деца с изявени способности.


Помощта се отпуска за призови класирания от състезания в региона на културата, изкуството, науката и спорта – общински и районни стадии от национални олимпиади, надпревари, държавни шампионати по разнообразни типове спорт, училищен игри и други
Финансовото подкрепяне е в осъществяване на Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности и е част от общата политика на управлението на Община Русе за поддръжка и самопризнание на младите русенци и стимулирането им да се развиват свободно в разнообразни области на науката, изкуството и спорта.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР