В сферата на туризма всяко нарушение и всеки проблем, който

...
В сферата на туризма всяко нарушение и всеки проблем, който
Коментари Харесай

В сферата на туризма всеки казус е достатъчно сериозен

В сферата на туризма всяко нарушаване и всеки проблем, който обособеният човек може да изпита, е задоволително сериозен, с цел да му бъде обърнато особено внимание. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „ Седмицата” на Кирил Вълчев по „ Дарик” радио във връзка констатацията на водещия, че недоволствата в този бранш съставляват 5% от общия брой постъпващи в институцията тъжби и сигнали от жители.

„ Когато Вашата отмора бъде провалена поради недобросъвестното държание на туроператор, въпреки това нарушаване да се е срещало единствено в няколко % от общия брой случаи, които са постъпили при нас, е нещо доста съществено. За обособения човек това са 100 %. Ето за какво ние, без в миналото да сме подценявали този бранш, в този момент още по-внимателно сме се фокусирали върху контрола на качеството на давания туристически артикул и правим всеобщи инспекции във всички обекти по Черноморието”, разяснява Маргаритов.

Председателят на КЗП настоя, че на всеки проблем би трябвало да се реагира и един подобен би могъл да бъде дублирането на резервации. „ Единични са сигналите в приемните на Комисията за сходни случаи в България и нормално със единодушието на потребителите те се настаняват в друго място от същия тип и категория. При опазване на хотели в чужбина обаче е проблем, когато туроператорите ангажират консуматори, те си заплащат, а по-късно се оказва, че туроператорът не е превел сумата за резервацията. Тогава потребителят е подложен в неподходящо състояние, тъй като нормално в последния миг му се оповестява, че няма да може да пътува, защото хотелът е ангажиран и няма резервация. А от време на време се влиза в много дълъг спор по повод връщането на парите. Това е една от нашите функционалности – да спомагаме за разрешаването на сходни спорове”, изясни той.

При пътешестване със аероплан пък и отхвърлен достъп на борда, отвън уреденото в съответния правилник, авиопревозвачът може да предложи под формата на добра процедура да Ви компенсира финансово, в случай че се съгласите да останете за идващия полет за същата дестинация, даде различен образец Маргаритов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР