В сезона на грипа: Какъв чай е полезен за всяка

...
В сезона на грипа: Какъв чай е полезен за всяка
Коментари Харесай

В сезона на грипа: Какъв чай е полезен за всяка зодия?


В сезона на грипа: Какъв чай е потребен за всяка зодия? И по какъв начин да подберем най-хубавия усет съгласно тайните на всеки един от зодиакалните знаци?

Мента и маточина

Енергични и импулсивни за Овните възбраните и рестриктивните мерки не важат. Те уверено вървят към задачите си, амбициозни и самостоятелни са. Във безконечната битка да продължат напред, съществено натоварват нервната си система. Ето за какво най-хубавият вид за чай е билков ​​с мента и маточина. Цейлонският чай се добавя добре от шипка и хвойна. Сред зелените сортове е подобаваща напитка от китайски жасмин. Чаят успокоява и провокира разпределяне на мускулите, изключително в региона на шията – тъкмо това, което е нужно на зодията, която постоянно страда от главоболие и болки във врата. Овните пият чай, поради антиоксидантите, които укрепват имунната им система и обезпечават пресен и деятелен ден.

С лимон и мляко

Трудолюбивите и упорити Телци са под покровителството на Венера, която дава отговор за хубостта и естетиката. От една страна, това е много разумен и уравновесен знак, от друга – е мек и изящен. Телците ценят стабилността, високото качество, лукса и хубостта. Затова избират класическите сортове едролистен чай. Зелен чай с лимон и мента както и женшен са изключително подобаващи за  тях, защото постоянно страдат от чревни проблеми. Обикновено прибавят и мляко, тъй като това е напитка, която им оказва помощ да се концентрират и им дава сила. Сутринта им не може да стартира без чаша топъл чай. А в композиция с вкусна и изобилна закуска пасва идеално на изтънчените им вкусови рецептори.

Лайка и валериана

Енергичен знак, ръководен от планетата Меркурий. Близнаците не обичат да стоят спокойно, склонни са да вършат доста неща едновременно, а не да бездействат. Те са отлични оратори и общителни хора, които елементарно се трансформират в мотор на празненството. За да поддържат непрекъсната интензивност, Близнаците имат потребност от първокласен сън. Вечер се предлага да пият билкови чайове с лайка, мента и валериана. Бял и зелен чай ще оказват помощ за поддържане на силата, а женшенът ще укрепи имунната им система. Чаят от мента предизвиква положителното храносмилане, оказва помощ за понижаване на подуването и стомашния дискомфорт: потребен за Близнаците, които са склонни към стомашно-чревни разстройства.

Липа и розмарин

Емоционален, сетивен знак, ръководен от Луната. Раците имат потребност да усещат поддръжката и грижата на околните си. Те са интелектуалци с развита вътрешен глас. За тях е значима безупречната известност – както личната, по този начин и на тези, с които имат работа. Напитка от култивиран чай, липа, розмарин и лайка ще им помогне да стабилизират несъразмерната си емоционалност. По-добре е да не пият мощен черен чай, само че ободряващият зелен, изключително с жасмин, ще бъде от изгода. Грижовните Раци обичат да утешават всички към себе си и заслужават част от тази обич да им бъде върната. Пиенето на успокояваща напитка от лайка вечер, покрити с одеяло и с книга в ръка, е същинско наслаждение за тях.

Каркаде и хибискус

Лъвовете са ослепителен и упорит знак, ръководен от Слънцето и по тази причина да бъдат център на внимание е норма за тях. Силната воля, веселието, благородството, справедливостта и самоувереността на Лъвовете ги вършат естествени водачи. Плодовият чай ще помогне на представителите на този знак да поддържат положително въодушевление и имунитет. Комбинацията с плодови усети също са положителни. А каркадето работи удобно на сърцето, което се счита за едно от слабите места при Лъвовете. Те се отличават с положително здраве, само че по време на грип, се нуждаят от възстановяващи чайове. Хибискусът, мултивитаминен червен чай с пикантна киселост от сушени рози също ще им се отрази добре.

С люти добавки

Практичните Деви се ръководят от Меркурий, планетата, виновна за знанието и ученето. Те имат отличен разсъдък и висока продуктивност. Винаги се стремят към съвършенство, учат се и усъвършенстват уменията си. Те са педантични, взискателни към себе си и другите и извънредно деликатни към детайлите. За поддържане на продуктивността през целия ден на Девите се предлага да пият бял чай, билков ​​с лайка, китайски зелен чай и с плодов мирис на кайсия, нектарина и ванилия. Основното изискване е висококачествени и естествени добавки – лимон и джинджифил. Любители са на пикантния усет, който разгаря вътрешния им огън и ги зарежда с сила за реализиране на задачите.

Зелен или черен

Хармоничните Везни се стремят да намерят баланс във всичко. Това са миротворци, ръководени от планетата на хубостта Венера. Дипломатични и грациозни, с присъщ усет и отлична вътрешен глас. Въпреки обстоятелството, че елементарно съумяват да се приспособяват към новите условия, бързо стават неуравновесени, а техните усети и въодушевление се трансформират няколко пъти дневно. Те обаче постоянно ще харесват безценен, първокачествен чай. Може да е зелен или черен, значимото е да бъде първокласен. Червеният, ройбос и разнообразни плодови добавки също са положителни. Везните пият чай от роза, скъп със своите релаксиращи свойства и внимателен мирис. Наслаждават се на топлата напитка в уютна и спокойна атмосфера.

С карамфил и кардамон

Независимите и уверени в себе си Скорпиони са закриляни от войнствения Марс. Харизматични, упорити, с изострен език, сприхави и волеви – просто е невероятно да не ги забележите в тълпата. Те самоуверено вървят към задачата си, не се опасяват да влязат в спор, в случай че е належащо, и са подготвени да поемат отговорност. Скорпионите обаче постоянно не обръщат внимание на здравето си. Ройбос, горски плодове, плодов и билков чай, хибискус и питиета с канела, карамфил и кардамон ще им оказват помощ да поддържат силата и имунитета. Те се възхищават на аромата и усета на жасмина в своя чай. Ценят изисканите и първокласни неща, тъй че изборът на тази напитка, отразява желанието им за хубост и грациозност.

Лавандула с мед

Отворените и радостни Стрелци нормално избират деен метод на живот. Обичат да поддържат връзка с хора, да основават нови запознанства и да се усещат специфични и известни. Смята се, че този знак би трябвало да обърне повече внимание на работата на черния дроб и жлъчния мехур. Стрелците ще се насладят на млечен улонг и други разновидности, които въздействат на храносмилането. Харесват също бял и зелен чай с части екзотични плодове. Търсейки успокоение и релакс след под напрежение ден ще сварят билков чай ​​от лайка и лавандула с мед. Техният мирис и топлота им оказва помощ да облекчат напрежението и да се успокоят. Когато избират чай, Стрелците отдават респект на модата или елитния темперамент на сорта.

Риган и касис

Козирозите също са работливи и са под контрола на мъдрия Сатурн. Те са много резервирани в общуването и рядко демонстрират страсти. В същото време са надеждни другари и лоялни фамилни сътрудници. Хората от този знак елементарно реализират материално благоденствие и заемат високи позиции. Черният китайски чай ще им помогне да запазят жизнеността си, само че с възрастта е по-добре да го заменят със зелен чай. Билковите питиета с метличина, риган, касис, маточина или боровинки ще им оказват помощ да възстановят салдото след спор или под напрежение ден. Към топлата напитка е добре да прибавят канела и карамфил – пикантния усет ще ги накара да се усещат уютно и подтиква креативното им мислене.

Плодове и шоколад

Остроумни, откровени, открити Водолеите елементарно печелят хората. Интересуват се от всичко извънредно, ново, прогресивно. Те са страхотни другари и екипни играчи. Китайски черен чай ще им помогне да поддържат високо равнище на сила. Перфектни са затоплящите и тонизиращи питиета, които усъвършенстват кръвообращението. Може да опитат и разнообразни вкусови комбинации, смеси от плодове и шоколад. Деликатен и лек, изтънчен, чист и минимално обработен: поради тези качества белият чай, който се създава от пъпките и младите издънки на чаения шубрак, се смята за една от скъпите питиета в Китай. Съдържа доста по-малко кофеин от черния, само че за разсеяните Водолеи е изцяло задоволително.

Жасмин и невен

Романтични и мечтателни Рибите са покровителствани от Юпитер. Те са другарски настроени, изобретателни хора с богато въображение и развита вътрешен глас. Понякога могат да бъдат прекомерно уязвими и прочувствени. Те се усещат по-добре в самотност, в сравнение с измежду шумна навалица. За тях може да бъде мъчно да се настроят за работа. Тонизиращите чайове идват на помощ: полуферментирал чай с карамелени и млечни нотки, нещо приблизително сред черен и зелен. Рибите сигурно ще харесат зелен чай с жасмин. Те търсят естетика и релакс, а уханието на жасминови цветя им оказва помощ да основат атмосфера на мира. Може да прибавят ягоди, култивиран чай, мента, червени боровинки, анасон и невен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР