В сезона на грипа и грипните зарази сме. Най-добрата профилактика

...
В сезона на грипа и грипните зарази сме. Най-добрата профилактика
Коментари Харесай

Тайната на вкусната пилешка супа

В сезона на грипа и грипните болести сме. Най-добрата профилактика против грипните вируси е хубавата пилешка чорба. Една такава чорба прави чудеса с нас - вкусна и извънредно здравословна.

Но каква е тайната на вкусната пилешка чорба? Ето няколко съвета!

Пилешкото месо

 Тайната на вкусната пилешка чорба

За да извършите хубава пилешка чорба, ви би трябвало качествено пилешко месо. Традиционно пилешка чорба се прави от остатъците по кокалите на гръбнака на пилето. Може даже да сварите и костите за бульон. Но в случай че я извършите единствено от бялото месо на пилето, няма да сгрешите.

Студена вода

Когато приготвяте супи, сложете студена, а не топла вода. По принцип всеки занаятчия готвач би ви посъветвал да варите продуктите в топла вода, само че при супите това предписание е изключение. И тук, при пилешката чорба, сложете хладка вода при варенето най-после.

Приготвяйте на муден огън

 Тайната на вкусната пилешка чорба

Каквото и да готвите, в случай че го готвите на муден огън, то ще стане по-вкусно. Сетете се боба в гювеч, който се вари с часове във фурната. Това важи в цялостна мощ и за пилешката чорба.

Подправките

 Тайната на вкусната пилешка чорба

Това е доста основна част от приготвянето на всяко ядене, освен на пилешка чорба. Без подправки ястието ще е безвкусно и воднисто. Ние българите обичаме да слагаме чубрица на всяка гозба, даже и в супите като леща или фасул. В пилешка чорба не е доста уместно, само че в случай че обичате - не пречи да си сложите.

Класическа фалшификация за пилешка чорба е черен пипер и от време на време се прибавя пилешки бульон. Солта сложете обаче най-сетне, с цел да не рискувате да пресолите ястието.

Зеленчуци

 Тайната на вкусната пилешка чорба

Има доста вариации за подготвяне на пилешка чорба - с картофи, с ориз, с фиде, без никакви добавки, със зеленчуци, най-често морков, грах... Варианти разнообразни съгласно другите усети. Но прибавянето на зеленчуци към супата сигурно ще я направи по-вкусна.

Застройка

 Тайната на вкусната пилешка чорба

Пилешката чорба и изобщо супите могат да бъдат със застройка, само че могат да се поднесат и без. Застройка се прави с яйце и мляко или единствено с яйце. В летните горещи дни не е целесъобразно да се употребяват застроени супи, защото е по-опасно да не се натровите, в случай че са се развалили.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР