В сезон, в който Ливърпул изгуби почти всичко вече и

...
В сезон, в който Ливърпул изгуби почти всичко вече и
Коментари Харесай

За историята: Ливърпул приземи и унизи Манчестър Юнайтед

В сезон, в който " Ливърпул " изгуби съвсем всичко към този момент и заветната цел до края е попадане в топ 4 на Висшата лига, нанесе историческо проваляне на исторически огромния си противник " Манчестър Юнайтед " - 7:0. 
 Снимка АП/БТА

Така 5 март 2023 година остава в историята с най-изразителната победа в съперничеството сред двата тима. И с изравнена най-тежка загуба в целия летопис на " алените дяволи ", като предходния път " Юнайтед " е загубил с толкоз преди близо 100 година - от " Блекбърн ".
 Снимка АП/БТА

Нищо не предвещаваше подобен разгром. Манчестърци пристигнаха на " Анфийлд " със самочувствие, откакто през предходната седмица завоюваха Купата на лигата, дни по-рано отстраниха " Барселона ", а в четвъртък обърнаха и " Уест Хем ". 
 Снимка АП/БТА

" Ливърпул " обаче ги приземи и извади от розовите сънища за четири трофея този сезон, затвърждавайки по разрушителен метод превъзходството си в това дерби в последните години.
 Снимка АП/БТА

Домакините притиснаха съперника си още от първите минути, само че последователно той се съвзе и на собствен ред сътвори голови благоприятни условия. Равностойното първо полувреме отиваше към края си, когато " Юнайтед " позволи неточност в отбрана и Коди Гакпо откри - 1:0 в 43-тата. 

Трудно е да се опише какво се случи след почивката. Дарвин Нунес удвои в 47-ата, а в 50-ата Гакпо, който през лятото бе пред прекосяване в " Юнайтед ", направи 3:0.

Мохамед Салах откри сметката си в 66-ата - 4:0. " Ливърпул " не пожали противника си, не спря, както на " Олд Трафорд " за 5:0 м.г.
 Снимка АП/БТА

Дарвин Нунес удвои актива си от историческия мач в 73-тата. Десет минути по-късно Салах стана третият футболист довечера с второ попадение - след Гакпо и Нунес. В 88-ата и Роберто Фирмино, влезнал от скамейката и евентуално напускащ в края на сезона, качи отбора си на седмото небе - 7:0.
 Снимка АП/БТА

Така " Ливърпул " сподели, че не е за отписване и към този момент е пети в класирането, на три точки от четвъртия " Тотнъм "  и на седем от третия " Манчестър Юнайтед ", който пък с мач по-малко е на 14 т. от водача " Арсенал ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР