В Северно море има много критична инфраструктура като тръбопроводи, електроповоди

...
В Северно море има много критична инфраструктура като тръбопроводи, електроповоди
Коментари Харесай

Шест страни влязоха в северноморски пакт против руския саботаж

" В Северно море има доста сериозна инфраструктура като тръбопроводи, електроповоди и кабели за връзка. Саботажът съществено може да прекъсне нашето електроснабдяване, връзка с интернет и банков трафик. Заплахата е сериозна и не можем да сме наивни ", съобщи Ван Тигхелт, който дава отговор за въпросите, свързани с морето.

По време на Северноморската среща на високо ниво от април предходната година няколко страни се събраха, с цел да обсъдят по-доброто съдействие по сигурността на енергийната и телекомуникационната инфраструктура. Те подписаха през днешния ден Северноморския пакт за сигурност, подписан от Белгия, Нидерландия, Германия, Норвегия, Англия и Дания. Пактът се стреми към трансгранична сигурност на морската и подводна инфраструктура.

Потенциалните опасности и закани също ще се вземат поради, когато се развива инфраструктурата, в това число площадки за въздушни и подводни дронове, екипировка за подводно акустично търсене и камери.

Белгия даде един милион евро за пакта, с цел да откри платформата за сигурност, която би трябвало да служи за продан на информация сред страните членки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР