В сектор Туризъм работят над 27 хил. компании. Това съобщи

...
В сектор Туризъм работят над 27 хил. компании. Това съобщи
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Над 27 хил. компании работят в сектор Туризъм у нас

В бранш " Туризъм " работят над 27 хиляди компании. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на церемонията по връчване на Годишните награди на Министерството на туризма, осведоми пресцентърът на Министерството.

По думите му секторът към този момент се възвръща, като са достигнати равнищата от преди ковид-пандемията. " През последните 2 години научихме тежки уроци и трябваше да преминем през поредност от рецесии. Едно от най-важните неща, в които се убедихме е, че вложенията в нововъведения и цифровизация могат да се изплатят най-бързо и са тези, които ни вършат конкурентоспособни “, акцентира Никола Стоянов.

Той разяснява още, че туризмът е доста значим бранш за българската стопанска система, а триумфите се дължат на положените труд и старания на заетите в него, които министър Стоянов дефинира като едни от значимите ни посланици зад граница. Той поздрави министъра на туризма Илин Димитров и екипа му за свършената работа през последните месеци, както и фирмите за все по-добрите резултати, които регистрират.

Икономическият министър връчи премията в професионална категория " Иновации “ на компания " Travel Line Bulgaria “ за " Bulgaria RoomMix Innovation 2022 “ – иновация, основана за ново равнище на софтуерните благоприятни условия за по-висока успеваемост на местата за настаняване.

Годишните награди в туризма се организират за седма поредна година. На церемонията участваха президентът на Република България Румен Радев, народни представители, министри, посланици, кметове, представители на академичната общественост, бизнеса, туристическите организации, медии и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР