В седмицата на навечерието на Откритото първенство на САЩ приблизително

...
В седмицата на навечерието на Откритото първенство на САЩ приблизително
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Леки размествания в топ 10, прогрес за шампионките от миналата седмица

В седмицата на навечерието на Откритото състезание на Съединени американски щати почти целия тенис хайлайф в WTA Тура се отдаде на отмора в очакване на последната,,мейджър " за годината. На върха в международната класация Ига Швьонтек продължава да води безапелационно с преднина от над 4000 точки пред втората в подреждането Анет Контавейт, с което свалянето ѝ трона към този миг наподобява като повече от невъзможна задача.

В топ 5 още позициите си резервират Мария Сакари, Паула Бадоса и Онс Жабер, като всяка от тях съгласно зависи представянето си на US Open би могла да се подреди директно след полякинята в класацията на WTA. Единствената смяна в челната десетка идва от триумфа на Дария Касаткина на шампионата в Гранби, чрез който рускинята прибави нужния точков актив и задминава Гарбинье Мугуруса, като още веднъж заема рекордната си 9-та позиция в класирането.

Най-сериозни изкачвания в първата стотица бележат подгласничката от канадския град Дария Савил, която се изкачва с 15 места напред в ранглистата, като се приближава до завръщане в топ 50, и 23-годишната Людмила Самсонова, която завоюва купата в Кливланд, увеличавайки победната си серия до 10 триумфа, заради което закономерно се придвижва с 10 места напред до номер 35 в подреждането. Останалите тенисистки с нови персонални върхове в международния топ 100 са Кинуен Женг, Бернарда Пера, Диян Пари, родната първа ракета Виктория Томова, Елизабета Кочарето и Лаура Пигоси.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР