В СДС винаги са били новатори. И в почти пълен

...
В СДС винаги са били новатори. И в почти пълен
Коментари Харесай

Коремно по Радевски и бой по седесарски

В Съюз на демократичните сили постоянно са били новатори. И в съвсем цялостен синхрон с интернационалното състояние. Докато там великите сили си разменят удари под кръста, на съвещание на Националния съвет през вчерашния ден, сините се насиниха от пердах. Проведоха политически спор с замяна на типичен ъперкъти, на който и Кобрата може да завиди. И по този начин остатъкът от тогавашния съюз изцяло оправда остатъка от абревиатурата - Демократични сили. Хем премериха сили, хем го сториха демократично - в смисъл мачът не беше авансово решен като по българските игрища. И демонстрираха нов жанр на политическо държание, което бързо би трябвало да патентоват, с цел да не се оплакват отново, че им свили концепцията.

Моментът е удобен. Във вътрешен проект Цветанов и президентът си премериха коремните, което е намек за отричане на досегашния модел на ръководство, където властта си мереше коремите. Премиерът е ангажиран със Западните Балкани, само че като си пристигна, го чакат и екипът, и ракетата за тенис, и Тигрите от Бистрица. По Гергьовден пък Нинова отново ще яхне кобилата и ще галопира като звезда в британски конни надбягвания или като файтонджия на съветска тройка.

И нещата се подреждат. Ако политическите диспути, вътрешнопартийните, парламентарните и локалните избори се организират в този спортсменски жанр, се подсигурява: Първо, цялостна бистрота. Второ, отпада пазаруването на гласове. И трето, икономисват се милионите левове от джоба на данъкоплатеца за акциите. За да изберем президент, е задоволителна сал една висилка, на която Радев, Цветанов и други искащи да се набират, премятат и висят. Няма загадка политическа акробатика, среднощно висене за съдружни сделки, вербална проява на мускули. Изборът е прегледен, без втори тур. Същото може да се приложи на футболна среща, на конно съревнование, на боксов мач, на кеч, с който ще се тури завършек на партийния пехливанлък. Чакат се и други хрумвания, патриотите да вземем за пример може да изискат пукотевица с кремъклийки, а многото десни, грубо изпързаляни на последните избори - великански слалом. Може да се устроят и залагания или търкания на билетчета, от които да излиза името на по-силния - по този начин гласоподавателят най-накрая ще бъде стимулиран и изборната интензивност ще скочи на 99 %. А в спорта, за разлика от политическата предвидимост, постоянно има изненади. Така че не бързайте да залагате да вземем за пример на Нинова, може да завоюва и друга кобила... Разбира се, без черно тото. Това ще е грижа на следващия нов орган за битка с корупцията.

Във външен проект нещата също са удобни. Така ще се наредим тъкмо сред двете велики военни сили Русия и Съединени американски щати, ръководени надлежно от джудист с осми дан и от полово деен мъж, за който е въпрос на време да наложи секса като олимпийска дисциплинираност. Няма да се синхронизираме единствено със остарялата Европа, където Меркел и Мей са с болки в ставите, а част от останалите държавни мъже страдат от джендър болежки. Но то остарялата Европа към този момент кой ли я синхронизира.

Затова - да действаме по синия почин.

До цялостното и дефинитивно засиняване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР