В съзнанието на хората, срещу които съм свидетелствал - вероятно

...
В съзнанието на хората, срещу които съм свидетелствал - вероятно
Коментари Харесай

Охраняван свидетел: Моят живот е спасен от Бюрото по защита, ходя на кино и ресторант

" В съзнанието на хората, против които съм свидетелствал - евентуално аз съм изменник. Те ме възприемат като изменник или като разузнавач. Хората, които са ме заплашвали, те са на " ти " с полицията. " Това споделя пред очевидец, намиращ се под защита на Бюрото по отбрана.
Още по тематиката
Той се показва с псевдонима Виктор Суворов - литературният псевдоним на руски офицер шпионин, отстъпник, който дезертира от Съюз на съветските социалистически републики в Обединеното Кралство. Задочно е наказан на гибел за държавна измяна.

Мъжът признава, че е работил за проведена незаконна група в продължение на три години. Получавал е закани за ликвидиране, в случай че не си промени показания против хората, с които е работил.

" Хората, които могат да те убият и са убивали хора или могат да те поръчат, казано на диалект, че те са след тебе и те са надушили диря като акулите, надушили кръв. Осъзнаваш, че дните ти са преброени ", споделя очевидецът.

Мъжът споделя, че два пъти е бил в програмата за отбрана на очевидци. Никога не е самичък. Защитени са и негови близки.

" Хората, които са ме заплашвали, те са на " ти " с полицията - или влизаш в програмата, или идват на адрес и край с тебе под една или друга форма. Моят живот е избавен от Бюрото по отбрана. Можеш да отидеш на кино, можеш да отидеш на ресторант примерно в светлата част на деня ", споделя мъжът.

Този петък депутатите в правната комисия разгледаха трите законопроекта, които оферират Бюрото по отбрана да се отнеме от контрола на основния прокурор и ще премине към Министерството на правораздаването. Против е прокуратурата.

Висшият адвокатски съвет изрази позитивно мнение, а от Инициативата " Правосъдие за всеки ", които проведоха митинги против Гешев, също поддържат препоръчаните промени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР