В съвременната електронна търговия, конкуренцията непрекъснато нараства и независимо каква

...
В съвременната електронна търговия, конкуренцията непрекъснато нараства и независимо каква
Коментари Харесай

Защо бавното зареждане на сайта носи негативи за вашия бизнес?

В актуалната електронна търговия, конкуренцията непрестанно нараства и без значение каква е вашата бизнес ниша, по всяка възможност има най-малко няколко онлайн търговци, които продават сходни артикули с вашите. Затова просто съществуването на онлайн магазин към този момент не е задоволително изискване, с цел да развивате сполучливо своя бизнес в интернет пространството. Той би трябвало да работи оптимално и да дава положително потребителско преживяване. А един от най-важните индикатори в тази посока е точно скоростта на зареждане.

Бавното зареждане на вашия уебсайт има капацитет да донесе съществени негативи за вашия бизнес. Какви може да бъдат те и какви са методите да се справите с тях, вижте в идващите редове.

Защо не трябва да подценявате скоростта на зареждане?

Може да ви се коства, че в случай че уеб сайтът ви зарежда за 5-10 секунди, това не е огромен проблем. Реалността обаче е напълно друга и бавното зареждане на страниците може да ви коства скъпо. Вижте за какво:

Влошаване на потребителското прекарване

За да останат потребителите на вашия уебсайт, то той би трябвало да отговори на техните упования. С развиването на технологиите, потребителите стават все по-изискващи и техните упования нарастват. Проучванията демонстрират, че те биха изчакали към 2-3 секунди уеб сайтът ви да зареди. Ако това не се случи, една немалка част от тях ще изоставен уеб страницата, без да са видели даже какво оферирате. Други пък споделят, че въобще не биха се върнали още веднъж в даден уебсайт, в случай че той не им предложи положително потребителско прекарване.

Бавното зареждане въздейства на резултатите от SEO оптимизацията

SEO оптимизацията е една от най-популярните тактики, които бизнесите употребяват, с цел да дадат повече видимост на уеб страницата си и да привлекат повече трафик. Ако материята ви е позната, знаете, че логаритмите на търсачките употребяват просторен набор от фактори, с цел да преценяват кои уеб сайтове да се класират на челните позиции. Скоростта на зареждане намира значимо място в този лист.

Както към този момент стана дума, ниската скорост кара повече консуматори да отпадат, а за търсачките това е знак, че със уеб страницата ви има проблем. И защото Гугъл се стреми да демонстрира на потребителите уеб сайтове, които ще им обезпечат освен потребна информация, само че и положително потребителско прекарване, бавните уеб сайтове мъчно биха се класирали на първа страница, надлежно няма да получат задоволително видимост и нови гости.

Пропуснати изгоди и доходи за вашия бизнес

Всички неща, които изредихме до тук освен са неприятни, само че водят и до един значителен проблем: пропуснати изгоди и доходи за вашия бизнес. Всеки евентуален клиент, който се умори да чака и натисне хикса в десния ъгъл, е евентуален клиент, който сте изпуснали. Същото важи и за тези консуматори, които повече няма да се върнат. Сами може да видите по какъв начин няколко секунди в действителност могат да ви костват доста скъпо. Заради всичко това, коства си да инвестирате в решения, които да ви разрешат да имате бърз уебсайт.

Как може да се оправим с бавното зареждане на уебсайт?

Има значително неща, които може да извършите, с цел да подобрите скоростта на зареждане на онлайн магазина ви. Едно от най-важните обаче остава изборът на подобаващото хостинг решение. Доверете се на, който ще ви подсигурява бързо зареждане на онлайн магазина ви, както и ще ви обезпечи предпазена хостинг среда за неговото действие и развиване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР