В Съвместното командване на специалните операции (СКСО) беше дадено началото

...
В Съвместното командване на специалните операции (СКСО) беше дадено началото
Коментари Харесай

Спецсилите ни – на интензивна подготовка

В Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) беше обещано началото на стадий „ Интензивна подготовка “, с който приключва модул „ Начална военна подготовка “ за военнослужещите, назначени за оператори, във формированията „ Специални сили “, оповестяват от Министерство на защитата.

Церемонията по откриването се организира на 27 ноември. Строят на обучаемите беше признат от заместник-командира на СКСО полковник Иван Райков, в наличието на техните командири и основни сержанти на 1-а, 3-а, 68-а и 86-а група „ Специални сили “.

Интензивната подготовка се организира на Специализирания учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча “ и в прилежащи региони със мощно пресечена планинско-гориста околност, под управлението и контрола на инструктори от Учебния център за подготовка и бойно обезпечаване на СКСО с пълководец майор Петър Влахов.

Подготовката има за цел, след тежки физически и душевен натоварвания, да селектира претендентите за бойните формирования на СКСО. В нея вземат участие новоназначени офицери, сержанти и бойци на длъжности в бойните подразделения на групите „ Специални сили “, които по време на образованието си нямат имена и отличителни знаци за своето звание, а единствено личен номер.

Веднага след церемонията по откриването, обучаемите се насочиха към първото си тестване – пеши марш, нощем, с 12-километров преход в пресечена околност с голям брой трудности от друг темперамент.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР