В Съвместното командване на силите (СКС) днес, 22 декември, беше

...
В Съвместното командване на силите (СКС) днес, 22 декември, беше
Коментари Харесай

Генерал-майор Красимир Кънев е новият командир на Съвместното командване на силите

В Съвместното командване на силите (СКС) през днешния ден, 22 декември, беше подписан акт за сдаване и приемане на длъжността „ Командир на Съвместното командване на силите “ сред генерал-майор Валери Цолов и генерал-майор Красимир Кънев. Подписването се извърши в наличието на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и комисията по приемане и сдаване с ръководител заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов. След подписването и одобряването на акта, беше извършена публична гала по представянето на новия пълководец генерал-майор Красимир Кънев.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов благодари на досегашния пълководец генерал-майор Валери Цолов за това, че е отдал близо 4 десетилетия на военната работа, на Българската войска и на дълга, стихотворец с военната клетва. „ Трудно е за военнослужещия да се раздели с военната работа. Това е животът ни. Убеден съм, че генерал-майор Валери Цолов го прави с възприятието на задоволство от това, което е дал. Като виждам разчувстваните лица в залата, значи в действителност неговите старания и работа, както и отношението му към хората е било уместно, персонално и човешко, за което всички би трябвало да му благодарим “, съобщи още адмирал Ефтимов. Началникът на защитата акцентира необятния професионален взор и експертиза на генерал-майор Цолов, които са му разрешили да се оправи с нелеката задача да трансформира СКС от конструкция, администрираща задачите зад граница и логистични процеси, до актуален действен щаб.

„ Генерал-майор Кънев поема СКС и мисля, че той е най-подходящият човек за тази служба, имайки поради професионалния му път. Разбирам и неговото неспокойствие, тъй като поема съществено предизвикателство. Убеден, съм, че дружно ще се справите с множеството задания пред СКС, поради националното и съюзното обмисляне. Планиращият развой би трябвало да завърши, да се утвърдят взаимните оперативни процедури и да стартират да се отработват, с цел да може Българската войска да има работещо, способно и обезпечено Съвместно командване на силите “, обърна се адмирал Ефтимов към новия пълководец на СКС генерал-майор Красимир Кънев.

„ Оставям Ви командване, което е готово да извърши всички сложени задания. Оставям ви военни формирования с командири водачи, знаещи, можещи и подготвени да изпълнят всяка сложена задача “, сподели в обръщението си към присъстващите генерал-майор Валери Цолов, след което се сбогува с бойното знаме.

„ Знам, че няма да е леко, само че с хора като вас, с вашата експертиза и опит ще работим в вярната посока. СКС е формирование, минало през разнообразни стадии на своето развиване – почнало своя път в годината, когато станахме пълновръстен член на НАТО и минало през трансформации. Пожелавам на вас, вашите фамилии и близки здраве, неотслабващ възторг и дружно да намираме верните решения в сложни моменти. “, съобщи в словото си новият пълководец генерал-майор Красимир Кънев.

За потвърден професионализъм, чудесно осъществяване на отговорностите, отговорност, поредност и целеустременост, увереност и високо възприятие на отговорност, значителен принос в издигането на въоръжените сили, Министерството на защитата и Българската войска пред сътрудниците ни от НАТО и Европейски Съюз, генерал-майор Цолов беше награден от министъра на защитата с награден знак „ Свети Георги Победоносец I степен “ и с предметна премия “7,62мм карабина обр. 91/59 година “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР