В Съвета за сигурност на ООН Русия и Съединените щати

...
В Съвета за сигурност на ООН Русия и Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ и Русия не сближиха позиции относно украинската криза и в СС на ООН

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия и Съединените щати останаха на противоположно мнение по отношение на украинската рецесия.

За Вашингтон скупчването на съветски военни край границата с Украйна е " най-голямата заплаха от война през последните десетилетия ", а Москва упрекна Съединени американски щати, ще " раздухват нервност ".

Заседанието на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации се състоя по искане на Съединени американски щати поради възходящото безпокойство от идно навлизане в Украйна, макар че Кремъл отхвърля такива проекти. Русия се опита да блокира провеждането на съвещанието - нейният дипломат Василий Небензя упрекна Съединените щати, че нагнетяват напрежението с настояването за разискванията.

Американският дипломат Линда Томас-Гринфийлд сподели, че натрупването на войски оправдава срещата и добави, че военното скупчване е съчетано с " нападателна изразителност " като част от ескалация, постоянно следена от Русия след анексирането на Крим през 2014 година

В изказване американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединените щати ще продължат разговора с Москва, в случай че Русия е откровена в изявленията си.

" Ако вместо това Русия реши да се отдръпна от дипломацията и да нападна Украйна, Русия ще понесе отговорността и ще бъде изправена пред бързи и тежки последствия ", предизвести Байдън.

Той дефинира днешното съвещание на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации като " основна стъпка " в обединяването на света да приказва в един глас и пъкъл отхвърли използването на мощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР